Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Getaway packade ihop efter himmelsk succé

/

Över 10 000 personer besökte Getaway Rock Festival under lördagen, som också var den avslutande festivaldagen. Och det är inte bara arrangörerna som är nöjda. Många hotell i staden har varit fullbelagda och Gävles turistchef, Tove Elvelid, menar att både handeln och restaurangsektorn får ett uppsving under festivaldagarna.

– Det blev en kanonsuccé, sammanfattar festivalgeneral Tomas Jernberg.

Annons

Inne på festivalområdet på söndagsförmiddagen håller man på att packa ihop scenen, och från campingen syns festivalbesökare, kånkandes på ryggsäckar och tält, gå i riktning mot centralstationen.

– Det har varit en jättebra festival och vi har sålt fler tredagars-biljetter i år jämfört med förra året, säger Tomas Jernberg.

På söndagen fanns ännu inga exakta siffror på antal besökare under hela festivalen, men under lördagen var det 10 700 personer på plats.

– Förra året hade vi 14 000 unika besökare totalt och jag tror att vi landar runt det i år också, det känns lyckat, säger han.

Inga ekonomiska problem

Trots att många festivaler dras med ekonomiska bekymmer, klarar sig Getaway bra.

– Det ser positivt ut och vi kommer att gå runt. Det beror nog mycket på den nisch vi har, säger Tomas Jernberg.

Enligt Gävlepolisen har det varit en lugn festival, precis som förra året.

– Det har varit lite fylleri och någon misshandel, men inte värre än en vanlig helg, säger Nina Nordlinder Åberg, vakthavande befäl.

Lugna besökare

Festivalen har också stor betydelse för turistnäringen i Gävle och många hotell har varit fullbokade.

– Vi har haft fullbelagt hela helgen, att jämföra med en vanlig helg i juli då vi ungefär ligger på 50–60 procents beläggning, säger Marie Persson, hotellchef på Winn.

– Jag har varit med två år i rad och festivalbesökarna är så lugna och gulliga. Många bokar rum inför nästa års festival redan när de checkar ut, säger hon.

Tove Elvelid, turistchef i Gävle menar också att Getaway Rock Festival är positiv för Gävle som stad.

– Beräkningen efter årets festival blir klar om någon vecka, men vi vet att förra årets festival påverkade både handels-, restaurang- och boendesektorn positivt, säger hon.

Mer läsning

Annons