Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glammig och självsäker September

/

Annons

Innan tevesuccén ”Så mycket bättre” i höstas var det få som kände till Petra Marklund, eller September som hon kallar sig.

Trots det är hon sedan millennieskiftet är en av våra största musikexporter, en begåvad discostjärna som turnerat över hela världen och sålt guld i USA. Det efterlängtade erkännandet på hemmaplan gör att hon även besöker Sandviken för att sprida sina toner.

Strax före tolvslaget på Lobby i Sandviken är det en glammig och självsäker September som kommer upp på scenen.

Tillsammans med sitt svartklädda band, en glasklar röst och bestämd blick drar hon igång vad som kom att bli en galen popfest.

En riktig fest där September från första till sista sekund åstadkom en stämning som jag inte trodde var möjlig på en inomhuskonsert.

Med en publik som makalöst satte den ena textraden efter den andra spelades bland annat superhitsen ”Satellites” och ”Cry For You” ypperligt där hon gav sig hän varje ton och danssteg.

Mellansnacken besvarades med taklyftande från den publik som bokstavligt talat dansade bort varje spår av den eländigt långa, kalla vintern som nu äntligen är över.

På dansgolvet spred sig en vibrerande värme och avslutningsvis bjöds det på covers som bara September själv kan sätta, ”Kärlekens tunga” av Eldkvarn och självklart ”Mikrofonkåt” skriven av kompisen Petter.

Efter den 40 minuter långa spelningen beger jag mig med tjutande öron, verkande ben och ett leende på läpparna ut i den kyliga vårnatten.

Jag kan kort och gott med handen på hjärtat säga att September lyckades sprida en rejäl dos stjärnglans över Sandviken och att hon riktigt sparkade igång vad som kommer att bli en äventyrlig och musikalisk vår.

Niusha Khanmohammadi

Mer läsning

Annons