Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan till Gävle

/

Nu behöver vi inte deppa för att vi inte var på de redan klassiska konserterna med Håkan Hellström i höstas. 18 mars kommer han till Gävle och Gasklokorna.

Annons

Det har gått tio år sen "Känn ingen sorg för mig Göteborg" kom och sen dess har Håkan Hellström haft en alldeles särskild plats i alla svenska pophjärtan. Det visade inte minst Håkan Hellströms spelning på festivalen Way out west, en konsert som helt enkelt var solodebuten rakt av. Alla kunde alla texter.

Skivan "2 steg från paradise” som kom i höstas har hyllats av en enig kritikerkår och fick På Gångs recensent att skriva såhär: "Jag kan inte hjälpa att ett vemod väller över mig när jag står inför faktumet att skivan känns som ett bokslut. Ett bokslut över en tio år lång karriär som byggts upp av en blandning av känslostormar och poesi som sammanfattas bra i den strof som avslutar hela '2 steg från paradise': 'Blitt sparkad runt några gånger/Som en del måste bli/För o fatta vad som betyder nåt/Och vem som går att lita på/Men när du var med mig/Musiken slutade aldrig/Du bara får mig att hänga kvar/För jag tror/När vi går genom tiden/Att allt det bästa/Inte hänt än'."

Under hösten har Håkan Hellström gett fem konserter, bland annat i Stockholm. Och nu släpps alltså datumen på en lång Nordenturné som landar i Gävle i mars.

Biljetterna släpps torsdag 25 november.

Mer läsning

Annons