Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här fixas bästa rocklooken

/
  • Kläder för  vackert väder.Emma Aho, från Öland, har valt sina kläder med tanke på värmen. Kort kjol och korsett.– Eftersom hela överpartiet är fritt så blir det inte så varmt, säger hon.För att hålla sig fräsch försöker hon att duscha så mycket som det går. Hon har en vän som jobbar i närheten av festivalen och där får hon tvätta sig. Men det viktigaste av allt är ändå fickspegeln.– Jag går ingenstans utan en spegel. Med en fickspegel kan man sminka sig var som helst. Har man ingen riktig spegel så kan det funka med mobilskärmen, säger Emma.
  • Tältstyling. Sofie Lindfors, från Stockholm, inleder dagen med att göra om tältet till en sporadisk sminkloge.– Det enda som inte fungerar bra är att fixa håret, för jag kan inte använda plattång som jag brukar. Men jag ska leta upp något eluttag.Men hålla håret fräscht kan hon göra, med hjälp av torrschampo.– Det är bara att spruta i håret så blir det rent, säger Sofie.
  • Hårspray ett måste. Carl-Erik Eloranta såg till att fixa håret ordentligt innan han lämnade Enköping och drog till Gävle. Med plattång och en väldans massa hårspray har han fått till den frisyr han vill ha.– Hårspray äger. Tyvärr har jag använt så mycket att det har tagit slut, men jag har ju vänner som har mer.För att hålla sig ren har han tagit med sig tvättlappar med vaniljdoft.– Det är nästan lika bra som dusch, säger Carl-Erik och skrattar.
  • Dreds  håller håret. Matilda Wanneborn, från Stockholm, har stylat håret smart för att slippa borsta och tvätta. Med hjälp av sin vän har hon flätat in syntetiska dreds i hela håret. Men det tog sin tid, flera timmar. Även sminkningen har hon lagt ner mycket tid på. Med både primer, foundation och puder. En så pass bra grund att det sitter kvar till dagen efter. I dag behöver hon bara justera mascaran lite. För att kunna sminka sig har hon en spegel med fot.– Om man sitter ner är det bara att klämma fast spegeln mellan benen, säger Matilda.

Med varje subkultur följer ett särskilt mode. Vi har spanat in stilarna hos Getaway Rock-besökarna. Och kollat in hur man fixar frillan och rätt make up, utan toalett och dusch. För de flesta tycks inte campinglivet hindra en välstylad rocklook.

Annons

Mer läsning

Annons