Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska det bli gala

/
  • Stor scen. Här kommer den att stå, Local Heroes-galans nya stora scen.
  • På tå. Konserthusets scenchef Owe Davidsson har mycket att hålla koll på inför Local Heroes-galan.

I morgon kväll börjar ett intensivt arbete för konserthusets scenchef Owe Davidsson och hans gäng. Då har de mindre än ett dygn på sig att bygga om restaurangen till Local Heroes-gala.

Annons

Förra året hade de lite mer tid att spela på. Men i år spelar symfoniorkestern en konsert inne i Gevaliasalen under fredagskvällen, så de måste vänta till tiotiden innan de kan börja bygga scener. Då kommer ett 15-tal personer att hålla på långt in på natten.

– De som gör ljuset kommer nog att vara kvar längst av alla. De tycker om att jobba i mörker för att se exakt hur ljuset får effekt, säger Owe Davidsson.

Sedan ska allt vara klart då de första banden kommer för att börja soundchecka tio på förmiddagen nästa dag.

Scenen kommer att bli rätt spektakulär. Förra året var det tre scener runt om i lokalen. På vissa scener blev det lite svårt för delar av publiken att se vad som hände. Därför samlas nu alla tre scener ihop till en jättescen som ska byggas vid glasväggen ut mot Strömvallen och Gavleån.

– Det innebär att det blir mer sammanhållet. De filmer som projiceras kommer alltid vara i blickfånget, och konferencieren Rickard Olsson kommer alltid att stå på samma scen som bandet eller artisten som ska spela.

– Det ska bli lite kul att se hur det kommer att funka med den här lösningen. Kanske kan vi använda den fler gånger. Vi har ju Gevaliasalen med 800 platser för sittande publik, men det finns ju konserter då man känner att det inte är de bästa förutsättningarna. Kanske kan vi köra fler konserter på det här sättet även i fortsättningen.

Det märks att det inte är en helt vanlig dag på jobbet heller för dem som brukar jobba med att fixa spelningar. Under Local Heroes-galan kommer det att vara 13 band och fyra klubbar inblandade. Då blir det också många människor runt omkring, och mycket som ska klaffa.

Vad är det värsta som kan hända?

– Det är väl om brandlarmet skulle gå så vi blev tvungna att skicka ut alla galabesökare i kylan. Eller om strömmen går.

Men han verkar inte särskilt orolig.

– Saker kommer alltid att hända. Missöden sker. Men vi är ju vana arrangörer som har bra rutin på att arrangera sådana här saker. Och det är många som är engagerade och de gör alla ett bra jobb, så jag känner mig lugn när det gäller genomförandet av det här.

Mer läsning

Annons