Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harvest har fått mersmak

Efter åtta år bröt Gävlebandet Harvest tystnaden med en spelning på CC-puben.
Det gav mersmak. På fredagskvällen spelar de på O’Learys.
– Och tanken är att det ska bli nånting mer till hösten, säger sångaren och gitarristen Johan Nordström.

Annons

Harvest, som förutom Johan Nordström är Ove Andersson (gitarr, munspel och kör), Lennart Wastesson (mandola, bouzouki och kör), Johan Mildner (trummor), Per Fröling (bas), hade mycket eget material och ett gäng spelningar runt om i trakten. Men så tog det slut.

Egna projekt

– Alla hade ju sina projekt vid sidan om, Lelle har ju Liondub och schlagergrejen och Ove spelar med olika band och så flyttade vår basist till Göteborg och i samma veva fick jag barn.

Johan Nordström rabblar anledningar till att Harvest rann ut i sanden.

Men barn växer och blir större (”det är lättare att ha ett eget intresse nu, tidigare blev barnen ledsna om jag inte spelade barnsånger när jag tog fram gitarren”) och är Johan och basisten Pelle träffades började de prata om de inte skulle ta och spela lite igen.

Har aldrig låtit så bra

– Och konstigt nog, när vi började spela så lät det så bra som det nog aldrig gjort förr. Låtarna sitter där på nåt vis.

Det handlar om, som namnet kanske antyder, om countryrock.

– Det som är lite kul är att vi spelar totalt egenskrivet material, och det funkar. Visst, heter man Harvest så tror en del att man spelar Neil Young-covers och det har varit nåt som har önskat ”Heart of gold”...

Spelade på Cityfesten

Då i början på 2000-talet, spelade de bland annat på Cityfesten ett par gånger och på ställen som Östhammar och Bollnäs.

Comebacken skedde på CC-puben för ett par veckor sen, nu är det O’Learys som gäller och bandet har lagt ut krokarna för några spelningar till hösten.

Och så finns det en plan på att släppa en skiva i nån form.

– Ove hittade en gammal inspelning som vi helt hade glömt av och när vi lyssnade på den så undrade man varför vi inte hade färdigställt den, det lät ju bra. Nu är själva planen att det ska bli nånting mer, mot sensommaren, hösten.

Mer läsning

Annons