Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt perfekt, Sanna

/
  • Sanna Nielsen är precis så god och glittrande som vi vill att julen ska vara under sitt framträdande i Hille kyrka på lördagskvällen.

Annons

Sanna Nielsen är precis så innerlig, god och glittrande som vi önskar att julen var. Rösten är perfekt, tonsäkerheten nästan retlig och närvaron total.

Hon tågar in i Hille kyrka sjungandes ”Tänd ett ljus” och förklarar hur mycket hon älskar julen. Berättar att julaftonens höjdpunkt är när hon och familjen hemma i Skåne sätter på en särskild julskiva med ”Jul, jul, strålande jul” som första spår.

Med samma säkerhet och känsla tar hon sig an sina egna melodifestivalhits, julklassiker och lånade låtar som Kents ”Utan dina andetag” och Leona Lewis ”Bleeding love”.

Hon weilar loss i en uppfriskande version av ”Little drummer boy” och får publiken att sjunga, eller i alla fall nynna med, i ”So this is Christmas”.

Hille kyrkokör och ungdomarna i körerna Hoppet och Kram gör ett par egna nummer riktigt bra och backar upp i några av Sannas låtar. ”O Helga natt” gör de så snyggt tillsammans. Mäktig körsång när den är som bäst. Sanna håller ut en ton oändligt länge och vackert.

När Sanna Nielsen sjunger både sprött och kraftfullt i ”Ave Maria” blir stämningen andäktig och publiken vill inte sluta applådera.Vilken annan månad som helst hade det här kanske blivit lite väl mycket av det goda, trevliga och perfekta. Men så här veckan före jul är vi nog lite mer mottagliga, lite mindre skeptiska.

Både Sanna Nielsen och gitarristen Joakim Ramsell är proffs rakt igenom. Jag noterar i mitt block hur samspelta de är. Att en till musiker på scenen bara hade förstört. Kort därefter bjuder Sanna Nielsen på en liten inblick i livet bakom scenen genom balladen ”I’m not afraid to love” som hon skrivit själv, just till gitarristen vid sin sida. Kärlek på jobbet. Det kan vara bra ibland, kommenterar Sanna Nielsen när den smäktande balladen klingat ut.

Det är lite tur att hon gör så där. Sticker hål på den laddade stämningen. Annars skulle känslorna snart bli så röda och mättade att det inte gick att andas i kyrkan.

Hanna Lundquist

Mer läsning

Annons