Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemskt fint med självsäker Laleh

/

Det är nästan inget ljus på scen. Men Laleh kommer plötsligt ut, ensam, bankar på en av trummorna, hoppar ner och kastar en slängkyss mot publiken. Ler med hela kroppen.

Annons

Hänger på sig en gitarr och ställer sig och sjunger ”Det är vi som bestämmer”. Bandet kommer in och förstärker. Sedan, utan förvarning, avbryter hon sig mitt i låten och börjar i stället på ”Invisible”.

Bandet hänger på, gör en baktaktsversion av låten. Sedan sjunger hon om att mata duvor och är lite Lisa Ekdahl-knäpp i största allmänhet. När bandet spelar ”Live tomorrow” släpper hon gitarren och formar händerna som ett hjärta under en bra lång stund. Jag är fullkomligt betagen av den fullkomliga självsäkerheten på scen. Laleh gör som hon vill och hon är världens lyckopiller (ja, jag blir lite kär där ett tag).

”Därför ska jag spela världens bästa låt. Jag har skrivit den själv. Jag vet, man får inte säga så egentligen, men…” Sedan spelar hon ”Bjurö Klubb” och det är verkligen en fantastisk popdänga. Inte ens när bandet slutar spela och ställer sig på rad på varsin sida om Laleh för att artigt buga inför publiken så slutar Laleh. Hon visksjunger vidare på ”Bjurö Klubb”, ackompanjerad endast av publikens entusiastiska handklapp.

Det är hemskt, hemskt fint.

Mer läsning

Annons