Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hon skulle kunna göra karriär i Nashville!"

/

Förra gången som Jill Johnson besökte Gävle-området stod hon på Konserthusets scen. I kväll ställer hon sig på en scen som passar henne som handen i handsken: countryscenen i Furuvik.

Annons

 

Då var hon här med ”Baby Blue Paper Unplugged Tour”. Skivan som konserten har tagit sitt namn från har sålt guld, och totalt har Jill Johnson sålt en halv miljon skivor, vilket visar vilken populär artist hon har blivit under de tio år som hon har uppträtt.

Förhandsuppgifterna om kvällens spelning säger att hon satsar på en mer avskalad, ren country. Hennes publik har med åren gått mer och mer från de som gillade pop-Jill till de som älskar country-Jill.

En av dem som älskar artisten Jill Johnson är Kjell Wärnevall, festivalens egen sheriff.

– Det är helheten som jag gillar. Hon är förbannat bra låtskrivare, sångerska och hon har fötterna kvar på jorden. Hon är fantastisk att ha att göra med!

På senaste plattan är Jill Johnson personligt insläppande, i låtar som ”I should have left sooner”. Den är inspelad i Nashville med låtar skrivna av bland annat Taylor Swift, en av genrens hetaste låtskrivare. Mottagandet av skivan var i stort sett positivt.

Kjell Wärnevall är övertygad om att Jill Johnson skulle kunna slå igenom i Amerika.

– Hon skulle kunna göra karriär i Nashville!

Mer läsning

Annons