Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-Alice svar till läsarna

/

På Gångs läsare har ställt frågor till Idol-Alice Svensson från Hedesunda hela veckan. Här kommer alla frågorna. Och alla svaren.

AnnonsJa, jag går på jazzlinjen i Gävle. Det har hjälpt mig på så sätt att jag fått sjunga med mycket duktiga musiker och är van vid olika musiktermer och så. Det har gjort det lättare för mig att själv vara med att arr. låtarna och bestämma mycket själv hur jag vill ha dem. Innan jag började på jazzlinjen sjöng jag mest och brydde mig inte så mycket om musikerna t ex.
Det är såklart jättetufft att få kritik av juryn i direktsändning. Man vill så gärna att de ska tycka att man är bra. Och vi kämpar hela veckorna för att få det att bli så bra som möjligt, så det känns jättetråkigt när de inte gillar det man gör. Att vara med i tävlingen är otroligt roligt och utvecklande, vi jobbar väldigt hårt och lever inte alls så glamoröst som man kan tro. Men det är det värt! För mig iallafall, jag ser det här som en möjlighet att ta mig någonstans i branchen, ännu ett steg närmare en artistkarriär.
jag ser inte mig själv som en kändis! Jag är fortfarande en vanlig person som gör normala grejer, det är inte så att man t ex får gå före i köer och sådana saker direkt. Den enda skillnaden är att en del människor känner igen mig på stan, vilket bara känns roligt. Dessutom är "idolkändisskapet" så otrolig speciellt, om jag åker ut på fredag (idag) kanske det bara varar i ca en vecka, det kan försvinna lika snabbt som det kom.
Det känns otroligt roligt. "im living the dream!". Jag har drömt om att få göra det här hur länge som helst. Jag har nog fortfarande inte fattat vad som händer, vad jag är med om. Det känns overkligt. Tidigare har det funnits deltagare i idol som jag själv sett upp till och beundrat, och nu helt plötsligt är det jag som står där! Det har jag fortfarande inte fattat, jag kan inte tänka mig att det finns folk hemma i tvsofforna runt om i landet som tänker samma sak om mig just nu.
Jesper!
Det är alltid jättesvårt såklart, ibland väljer flera av oss samma låtar dessutom.
Åh, tack. hmm, det beror på vilka du menar. Men några som blivit mycket uppmärksammade är örhängena med fåglar som jag bar under mitt andra uppträdande i kvalet, de kommer ifrån ett svenskt märke som heter Mi Lajki, berlockarmbanden jag hade i den 2a fredagsfinalen under låten "ironic" kommer också från samma designer.
Jag tror att Kevin har stor chans, Anna också (det har jag trott ifrån allra första början).just nu under Idol går det ju tyvärr inte. Jag föreslår att ni istället tar kontakt efter idoltiden.
tusen tack! Det värmer, jag blir så glad av att höra det. tack för stödet!

Hmm, Jag gillar alla låtar på olika sätt. Abbatemat var jätteroligt! Den första fredagsfinalen med "These words" också.
Jag har faktiskt ingen riktig favoritartist. Men någon jag inspireras av och tycker är bra är Beyonce och Alicia keys.
Rock är skitkul, haha. inget jag är van vid men verkligen roligt.
Tack så mycket. nej, vi får inget betalt.
tusen tack, vad roligt att höra. Jag har sjungit sedan jag var liten, så länge jag kan minnas. Sedan jag lärde mig prata tror jag.
Det känns jättejobbigt att det bara är två tjejer kvar. Det känns som om det är lite orättvist. Jag hade fördomar om att det alltid var tjejerna som åkte ur först innan jag kom hit, och hoppades verkligen att det inte var så. Det är antagligen för att det mest är tjejer som röstar, och de röstar ofta på killar som är snygga. Tonårstjejer röstar nog inte så ofta på tjejer som nästan är i samma ålder. Att det är jag och Anna kvar och iallafall jätteroligt eftersom att vi är så thighta. Jag hoppas verkligen att vi håller oss kvar ett tag till.
Jag är alltid jättenervös! Jag är som mest nervös när jag väntar på juryns omdömen och alldeles innan jag går upp på scenen, men när jag väl sjungit första tonen och öppnat munnen släpper det mer och jag försöker att bara njuta av att stå där på scenen och sjunga.
Nej jag tror inte att jag vinner, men jag slutar aldrig att hoppas. Juryn är väldigt rättvisa och proffsiga tycker jag, de vet vad de pratar om. Och ibland kan det vara bra att få kritik även om man blir jätteledsen först. Men man ska försöka omvandla kritiken och göra något bra utav det. Se det som tips ifrån några av världens bästa och framgångsrika låtskrivare, öva på det de säger att man behöver utveckla så lär man sig jättemycket och blir bättre, och alla kan bli bättre. Det är ingen som är perfekt!

Mer läsning

Annons