Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingenting sjunger om tomhet

/
  • NYTT ALBUM. Christopher Sander och hans band Ingenting släpper nytt album i höst.

Popgruppen Ingenting satsar i höst med nya skivan "Tomhet, idel tomhet". Nu är de aktuella med singeln "Halleluja".

– Låten är inspirerad av George Harrison, säger Ingentings sångare Christopher Sander.

Annons

I september släpper Ingenting sitt tredje album, "Tomhet, idel tomhet". Nästa vecka släpps singeln "Halleluja" digitalt, en singel som kom till efter att bandets sångare Christopher Sander sträcklyssnat på Beatlesmedlemmen George Harrisons soloalbum "All things must pass" och låten "My sweet lord".

– Han var otroligt begåvad och det finns en speciell känsla i hans låtar. Jag blev lite förvånad hur man kunde lyssna på någon som sjöng grejer som "Hare rama" och "Hare Krishna" och sådär, som man i vanliga fall är lite skeptisk inför. Men det var därur "Halleluja" kom, det är en bombastisk och kraftfull låt, en lek med ord som många tycker är provocerande.

"Tomhet, idel tomhet" produceras av Jari Haapalainen, som ligger bakom skivor med bland andra Markus Krunegård, Ed Harcourt och Eldkvarn. Med honom som producent fick Ingenting fram ett tydligare sound.

– Jari har betytt väldigt mycket, han är väldigt hängiven och lyhörd konstnär. Vi hade gått lite olika stigar musikaliskt med bandet, det var aldrig självklart vad vi skulle göra, vi fick kämpa fram det lite. Vi fick gräva på olika ställen innan vi hittade skatten, säger Christopher Sander.

På skivan medverkar även gästartister som Markus Krunegård och Irma Schultz Keller. Och trots ny producent och gästartister tror Christopher Sander att lyssnarna kommer att känna igen bandet.

– Skivan har fortfarande det där djupa, filosofiska och innerliga men det finns en slags krispighet i soundet som gör att det blir lite mer lättuggat. Men vi gör musik för trasiga själar. Är man nöjd med livet kanske det här inte är den bästa skivan.

Mer läsning

Annons