Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Itchy Daze är värd en bättre arena

/
  • UNDERHÅLLANDE MELLANSNACK. Tomas Andersson är inte bara sångare och gitarrist utan en härlig estradör.

Kan ett bands musik vara felaktigt placerad på en för liten scen med för dåligt ljud? Ja, efter fredagens releasefest för Itchy Daze’ andra album Promise Little, Ruin Much så går tankebanorna så.

Annons

Det är bara att titta på frontmannen Tomas Andersson. Mörkgrå kavaj, röd slips, shorts, glasögon modell intellektuell och det bångstyriga slingade håret som draperar ansiktet. Exskatepunkaren från Hofors ser verkligen ut som en tvättäkta rockstjärna.

Blessed With A Burden öppnar kvällen och deras melodistinna hårda rock väller ut över ett välfyllt Wasteland. Tyvärr är det inte så bra ljud när man står framför den lilla scenen. Längre bak i lokalen låter det bättre, men då blandas rocken dessvärre med discodunket från rummet bredvid. En dörr mellan rummen vore på plats eftersom band som Itchy Daze förtjänar bättre än att få sin eminenta rock obstruerad.

Ja, faktum är att Itchy Daze’ musik förtjänar större scener med tanke på att de genremässigt är kusiner med amerikanska band som Foo Fighters, speciellt i Awake med sitt utdragna ”I would die for you”-outro. Alla spelar tightare än nånsin och Hoforsbandet har gjort en enorm resa på bara tre, fyra år.

I powerballaden Halo har bandet en hit med samma tyngd som Limp Bizkits Behind Blue Eyes... som The Whos Pete Townsend i och för sig skrev. Basisten Mattias Johansson lägger stämmor i refrängen och det är precis en sådan låt som Halo som skulle kunna bli en stor hit på amerikansk collegeradio. Tomas Andersson är inte bara sångare och gitarrist utan en härlig estradör. I mellansnacket undrar han hur många Hoforsare som finns i publiken. En del av publiken hojtar. Sedan går man igenom Sandviken, Torsåker, Storvik och Gävle för att kolla var publiken kommer ifrån. Det är ett kul ögonblick.

Men med en rykande färsk platta har Itchy Daze som sagt redan växt ur den lilla klubbkostymen Det här är musik för större arenor och jag hoppas jag får se Hofors nya musikstoltheter i sommar (Radioaktiva Räker är de förra stoltheterna) på en stor festivalscen med bra ljud.

De är definitivt värda det.

Erik Süss

Mer läsning

Annons