Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerka tar med polare till Parken

/
  • SVENSK ROCKKUNG – I DECENNIER. Jerry Williams är på väg igen. 14 juni spelar han med sina rockpolare på Parken i Gävle i showen ”Rip it up”. Recensenterna har velat se mer av Jerka och mindre av den andra; återstår att se om turnésällskapet hörsammat uppmaningen.
  • Ladies night-veteranen Martin Stenmarck.
  • Grammisnominerade rockabillybandet  Fatboy.
  • Anna Sise från musikalen ”Buddy Holly”.

Han har rockat sedan förra istiden, känns det som.
Och vid 67 års ålder fortsätter han att ånga på.
Men till Gävle tar Jerry Williams med sig vänner som Martin Stenmarck för att hjälpa till med öset.

Annons

Har man varit motiv på ett frimärke behöver man inte någon närmare presentation.

Vi vet att han växte upp i Solna, vi vet att han sjunger ”Did I tell you” och ”I can Jive”, och att han håller handen bakom örat när han gör det (för att hitta rätt toner då monitorsystemen inte fanns), vi vet att han spelat in en hiskelig massa skivor (90 totalt) och att han vid 67 års ålder har alldeles för mycket energi på scen för att klara av en pensionering.

Vi känner Jerry Williams ganska väl vid det här laget.

Därför kan vi hoppa fram till sommaren 2009 och vad som händer i Jerry Williams liv just nu.

Han är förstås ute på vägarna, vilket är anledningen till att vi skriver om honom. På söndag kommer han till Parken i Gävle – finns det någon plats som lämpar sig bättre för Jerry Williams än en gammal folkpark? – tillsammans med Fatboy, Martin Stenmarck, Karin Wistrand och Anna Sise i showen ”Rip it up”.

I höst står han på scen i Göteborg med krogshowen Dynamite.

Och så tillhör han den exklusiva skaran av sommarpratare.

– Det blir nog en del snack om motorcyklar, hockey och hundar. Men helt klart Rock’n’roll! Med musik som inspirerat under nästan 50 år av lirande och turnerande i folkparker och konserthus, säger han på SR:s hemsida.

Även om Jerry Williams är dragplåstret i turnén, förtjänar även de andra artisterna i showen en närmare presentation.

Martin Stenmarck verkar vara en udda kombination tillsammans med Jerry Williams – det är verkligen ett ”Sjumilakliv” mellan hans pop och den musik som vi förknippar med Jerry Williams.

Återstår att se om det är en fördom som kommer på skam. Annars är Martin Stenmarck framöver upptagen med ännu en sväng med showen ”Ladies night”.

Fatboy är, som det heter i reklamen, ”rockabilly när den är som bäst, med brylékammade frisyrer och Elvissmäktande basröster” och de spelar en musik som borde falla Jerry Williams-fans i smaken.

De Grammisnominerades för sitt album ”In my bones” och har bland annat spelat in en duett med Sarah Dawn Finer.

Karin Wistrand känner vi igen som sångerska från bandet ”Lolita Pop”, Anna Sise har rykte om sig att vara en av landets främsta jazzsångerskor och vi såg henne senast i musikalen om ”Buddy Holly”.

Tidigare under turnén har bland annat en kritiker klagat på att det är för lite Jerry Williams i showen, och liknat det vid att sätta Zlatan på utbytarbänken. ”Hoppas att Jerry inser att ensam är starkast till nästa gång”, löd domen.

Kanske inte så roligt för de andra artisterna att läsa.

Men det är uppenbart att publiken inte kan få nog av Jerry Williams själv.

På Gång har utan framgång efterfrågat en intervju med Jerry Williams.

Annons