Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jessica vill vinna allt

/
  • Melodifestivalen igen. Blir det som Jessica Andersson vill kommer hon i februari att tävla i Melodifestivalen igen, med balladen ”I did it for love”.

Det har varit ett jobbigt år för Jessica Andersson, men nu är hon i fas – och redo för Melodifestivalen.

– Målet är att vinna Eurovision, säger sångerskan.

Annons

Jessica Anderssons nya skiva ”Wake up” som släpps i dagarna är, hur konstigt det än låter, hennes solodebut.

Trots att hon sedan hon blev känd i dokusåpan ”Fame factory” 2002 har varit med i Melodifestivalen fyra gånger, gjort musikalsuccé i ”Little shop of horrors” samt varit ett av dragplåstren i turnépaketet ”Diggiloo”.

– Alla blir jätteförvånade. Jag med. Det är klart att jag under åren gärna hade velat släppa en platta, men vi har känt att det inte har funnits tillräckligt många och starka låtar, säger hon.

”Wake up” består av ett tiotal kända 60-talscovers, som Jessica Andersson vårdar ömt. Bara en av låtarna är skriven direkt för henne.

– 60-talsidén var Bert Karlssons, och till en början kändes det ganska främmande. Men jag är trots allt uppväxt med den musiken.

Känslosam resa

I våras gav Jessica Andersson ut en bok om sin uppväxt med en missbrukande mamma. Kort senare bad hon artistkollegan Niklas Strömstedt att skriva en låttext baserad på hennes berättelse.

Låten framfördes under ”Diggiloo”-turnén i somras, men finns inte med på nya albumet. Nu avslöjar sångerskan att den troligtvis dyker upp på hennes nästa.

– Det finns ett önskemål om att få göra en hel skiva baserad på mina upplevelser ur boken. Niklas vill göra det med mig, vi ska bara hitta tiden, säger hon.

Självbiografin ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” fick fina recensioner när den kom i april. Men tiden kring utgivningen var tuff.

– Det har varit en väldigt känslosam resa. Jobbig på många, många sätt. Jag rev upp en massa saker som jag hade stoppat undan och inte tänkt på på många år.

Grät nästan

Nu har hon emellertid landat, och i dag känner sig Jessica Andersson ”starkare än på många år”. Hon ser debutalbumet som början på något nytt och blir det som hon vill kommer hon i vår att tävla i Melodifestivalen igen –- med balladen ”I did it for love”.

– När jag hörde den första gången började jag nästan gråta, för den sa mig någonting och för första gången menade jag hundra procent av det jag sjöng.

Vad är nästa mål i karriären?

– Ja, jag har ju vunnit Melodifestivalen i Sverige, men inte Eurovision. Så det kanske är det då.

Annons