Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jill Johnson i unikt samarbete med Sandviken Big Band

/
  • Jill Johnson ger två konserter ihop med Sandviken Big Band i februari nästa år.

Sveriges countrystjärna kommer till Sandviken och ger två konserter med Sandviken Big Band nästa år.

Annons

Under våren har hon rest runt med sin showturné "Jill" och i höst återkommer hon med succéprogrammet "Jills veranda" i SVT. Nu står det klart att Jill Johnson gör ett unikt samarbete med Sandviken Big Band i två konserter på Kulturcentrum i februari nästa år. 2014 gjorde Johnson en avstickare från countrymusiken och släppte albumet "Songs for daddy", ett hyllningsalbum till hennes pappa med amerikanska klassiker från 20-talet och framåt, som arrangerats av hennes vän Anders Berglund. I september framför Jill Johnson albumet i Berwaldhallen i Stockholm tillsammans med Sveriges radios symfoniorkester, och i början av nästa år är det Sandvikens tur.

– Det känns jätteroligt att det är oss Jill väljer att jobba med när hon gör så få konserter ute i landet, säger Leif Fernqvist, Sandviken Big Band i ett pressmeddelande.

Den 5 och 6 februari hålls de speciella konserterna på Kulturcentrum i Sandviken under ledning av Anders Berglund. Utöver låtarna på albumet kommer konserten att innehålla Johnsons popigare hits som "Crazy in love", men också låtar från "The American songbook" som "Fly me to the moon" och "Everybody loves somebody".

Biljetterna till konserten släpps den 15 september.

…

LÄS MER:

Recension: Jill Johnson på Konserthuset

Jill går till botten med countryn

Mer läsning

Annons