Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JLT skapar helt egen rockabilly

/

Annons

Så var det åter dags igen för bandet med rötterna i Sandvikenbygden – John Lindberg Trio, att beträda sommarscenen på Smedsgården i Sandviken.

Den är fullsatt och stämningen är på topp. Förväntningarna är höga, då förra årets spelning på samma plats gav rockabillytrion en nominering till Local Heroes-galan i kategorin ”Årets lokala spelning”.

Full energi

Och ingen behöver bli besviken nu heller. John Lindberg (gitarr och sång), Martin Engström (bas), och Joakim Dunker (trummor) ger allt med hjärta, själ och full energi. Var och en för sig är de skickliga instrumentalister med både scennärvaro och snärtig timing, men tillsammans lyckas de även skapa ett driv som är svårt att motstå – oavsett om man är gammal raggare eller inte.

Whiskyröst

Frontfiguren John Lindberg råkar vara lite förkyld just ikväll, och hans normalt djupa stämma är om möjligt ännu djupare. Precis som det ibland kan vara ger infekterade stämband en lite charmig touch av gammal whiskyröst. Ska man sjunga rock ’n’ roll behöver det med andra inte ord inte alltid innebära ett problem att man är lite hes.

Springsteen och Berry

Bandet blandar repertoaren med både egna låtar från sin gedigna produktion och en del covers som bl.a. en spännande version av Bruce Springsteens I’m on fire och Chuck Berrys gamla klassiker Johnny B Good. Det är härligt att känna mötet som uppstår när unga musikanter som i detta fall möter en publik som till största delen består av personer från de övre generationerna.

Skapar egen stil

JLT har grunden i den gamla rockabillygenren men blandar detta med ett modernare sound och skapar på så sätt en helt egen stil. Detta är livemusik med hög klass. Kanske blir det fler nomineringar framöver?

Mer läsning

Annons