Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jöback snackar för mycket

/

Annons

Peter Jöback och hans trio till kompetent kompgrupp går ut hårt och lägger konsertens höjdpunkt först. Den består i en snutt från ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, ni vet den här sången när de sjunger alla alfabetets bokstäver? Det gör såklart inte Jöback. Han sjunger P-p-p-p, E-e-e-e-e, T-t-t-t-t och så vidare, samtidigt som lamporna som lyser upp hans namn bakom scenen blinkar i takt.

Utan att känna sig alltför krass kan man påstå att tonen för hela showen (detta kan inte kallas för någonting annat än en show, så mycket som karln pratar och så flådig som dekoren är) redan slagits an. Peter Jöback är i Gävle för att berätta om sig själv, och samtidigt, i pauserna mellan ”mellan”-snacket, passa på att spela lite musik. Detta är ungefär vad som annonserats, så vem är jag att gnälla?

Huvuddelen av sångerna som framförs kommer från Jöbacks tre senaste album. Han sjunger jävligt bra, speciellt i ”She”. Han spelar munspel riktigt bra. Musikerna kanske inte direkt briljerar, men det finns inget att klaga på där heller. Ljuset är jättesnyggt, de flesta låtarna helt okej, lite tråkiga men klart godkända. Men. Det är för mycket prat. Kanske är jag väldigt svensk som tycker detta, men det är lite för mycket snack om barndom, tuffa tider och egot. Visst, man kan ändå respektera och nästan beundra Jöback för att han vågar och orkar prata om dessa tuffa stunder på det här viset. I doser. Problemet är att det tar över lite för mycket.

Okej, musiken: ”Higher” är en riktig överraskning och en ”aha, just det, det var han som gjorde den”-upplevelse. En riktig prestation, liksom ”Everybody hurts” i början och självklara ”Guldet blev till sand” i slutet. Herr trumslagare briljerar ordentligt i ett av de senare numren. På grund av deadline hinner undertecknad dock inte höra extranumren, men får anta att de höjde konserten ett extra snäpp.

Så, Peter. Om du känner för att skicka ett julkort har Arbetarbladet adressen. Fast Du läser nog inte det här.

Magnus B Mjöhagen

Mer läsning

Annons