Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Duvas spellista

/

Rockbandet John Duva är nästan lokalt. Ja, en av medlemmarna, Mattias Holmström, kommer i alla fall från Sandviken. Och där, i hans hemstad, kunde ni faktiskt se bandet för någon vecka sedan när de spelade på Parkrocken.

Efter sommaren väntar ännu fler spelningar, då de drar iväg på en Europaturné. Den senaste tiden har mycket energi lagts på inspelning av deras kommande skiva. Självklart vill vi ta reda på vad John Duva har för influenser.

Annons

1. ”Dino” – Youth And Student Travel
Malmöbaserade YAST är John Duvas absoluta favoriter när det gäller pop. Om de bara ville kliva upp från underjorden så lär de även bli alla andras favoriter.
2. ”Girlfriend” – Ty Segall
Ty Segall har fullt med ösiga garagedängor som det är svårt att stå still när man lyssnar på. Girlfriend är inget undantag, en av hans många genialiska låtar.
3. ”Foolin´” – Devendra Banhart
Folk Psych Indie som brukar passa riktigt bra när ”rockchocken” har kikat in efter en spelning. Videon till denna låt är bland det bästa man kan se på youtube.
4. ”Queen of Hearts” – Fucked Up
Hardcorebandet Fucked Up släppte nyligen nytt album och denna låt går just nu varm på vår skivspelare.
5. ”Jonnie” – Pascal
På väg norrut en riktigt kall vinterdag hörde vi denna låt på radion. Vi trodde redan att vi var diehard Pascal-fans, men av någon anledning hade vi missat detta under. Vi fick vända bilen och åka till närmaste gnutta internet och köpa loss låten från iTunes.
6. ”Botten Är Nådd” – Masshysteri
Masshysteri är och var Sveriges bästa band, men de la ner för ett tag sen. Masshysteri är en stor inspiration för oss i John Duva
7. ”AKA I-D-I-O-T” – The Hives
Singeln från The Hives första skiva ”Barley Legal”, alltid lika bra. John Duva har köpt extra höga klackskor för att alltid kunna gå på tå av spänning inför The Hives nästa skiva som lär kunna bli rockigare än någonsin!
8. ”Nervous” – Lydia Laska
Efter att Robin (sång) ringt för hundrade gången och berättat om vilken grym konsert han hade sett kollade vi upp detta band och kysste honom som tack, Norges nya Turbonegro.
9. ”Lucidity” – Tame Impala
Australienska Tame Impala får en att lätt drömma sig bort i sommarvärmen, låten Lucidity sitter lika fint som en ljummen folköl i solnedgången.
10. ”Stuck here for days” – The Datsuns
Också ett av våra absoluta favoritband. ”Stuck Here For Days” är en riktigt bra låt att åka vattenskidor till.

Mer läsning

Annons