Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julafton för hardcorefansen

/

Samtidigt som Boulognerfesten pågår för fullt är det julafton för alla hardcorefans på Intakto. Grace Will Fall, Exhale och M:40 turnerar tillsammans och i kväll är de i Gävle.

Annons

Lokala Sound of Detestation öppnar kvällen och gör en klart godkänd insats. Även om alla i bandet är bra på det de gör känns det emellanåt lite otajt – energi och kraft finns det däremot gott om.

Men de flesta i publiken har nog glömt dem sisådär två minuter efter att Grace Will Fall klivit upp på scenen. De lever ut musiken som inget annat band jag sett, instrumenten flyger och far och kvartetten är överallt på samma gång. De är dessutom bland det bästa vi hört i Gävle på länge. Deras punkrockiga och svängiga hardcore blir inte tråkig en sekund.

När en trummis har en Nasum-tröja på sig bådar det gott och visst bjuder Exhale på skön grindcore. Samplingar varvas på klassiskt manér med bandets skoningslösa muller. Men lite mera dynamik i renset hade inte skadat.

Sist ut är M:40 som för kvällen lånat in Exhales basist Peter. De är höjdpunkten för många i publiken, som är med och vrålar till låtarna. Inte är det något fel på musiken heller. Kängpunk-hardcore med härliga svenska texter – det blir ett fint ögonblick när sångaren Erik annonserar ”Där helvetet alltid är nära” och samtidigt lite generat inser att de är i en kyrka.

Det är ingen dålig trio som hälsar på under sin gemensamma turné. Dessutom har Gävle turen att ligga i början av turnén – de ska bränna av nio spelningar på lika många dagar och vi får se dem redan under dag två. Alla är fortfarande peppade och röjer vilt på varandras spelningar.

Det blir med andra ord en ösig kväll i Sjömanskyrkan. Den får ett högt betyg och nu hoppas vi att åtminstone Grace Will Fall snart kommer tillbaka.Josefin Nygren

Mer läsning

Annons