Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julshow med John Lindbergs Trio

/
  • Julkvartett. John Lindberg Trio förstärks med Stefan Nykvist från Larz Kristerz när de gör jul i Sandviken i kväll.

John Lindberg Trio tolkar julen på sitt särskilda vis.
– Julen är ju ganska klyschig, men vi försöker att inte vara det, säger John Lindberg.
I kväll kan man fira jul med dem på Folkets hus i Sandviken.

Annons

Det började förra året. John Lindberg Trio brukar spela rätt ofta på ett ställe i Rättvik och krögaren frågade om de inte ville göra en julgrej i samband med att de serverade julbord. Åtta utsålda decemberkvällar senare kunde de konstatera att det funkade bra.

I år spelar de på samma ställe nio kvällar och testar dessutom att åka ”hem” till Sandviken för en kväll.

– Vi får se hur det går. Allt är ju så jäkla nuttigt när det gäller julen, men vi gör det på vårt vis och har motorcyklar på scenen och så. Det blir en John Lindberg Trio-twist på det, säger John Lindberg.

Med sig som gästartist har de Stefan Nykvist från Larz Kristerz, han spelar distat dragspel och är en jävel på piano och med energi som ett duracellbatteri, enligt John Lindberg, och passar därför fint ihop med övriga gänget.

Det går inte att göra en julshow utan vissa klassiker.

– Man måste ju ha med ”White Christmas” och nu tycker jag att jag har fått tillräckligt med hår på bröstet för att sjunga den, säger John Lindberg.

Men sen förra året har de skrivit ett gäng egna jullåtar som de har kunna testa på publiken i Rättvik och tanken är att spela in en julskiva på andra sidan nyåret och sen släppa den lagom till nästa jul.

– Det är rätt enkelt att göra julmusik. Man får fånga julkänslan men låtarna kan ändå handla om andra saker. Det blir ganska komiskt faktiskt.

Samtidigt som de julshowar spelar trion just nu in en ny skiva som ska släppas till våren och planerar en stor John Lindberg Trio-festival i dalarna i februari.

– Vi headlinar fredag och lördag men det blir massa andra band också. Och dj:s som bara spelar musik som vi gillar, så får folk tycka vad de vill, säger John Lindberg med ett skratt och avslöjar att de försöker få till en motsvarande grej i Gävle framåt vårkanten.

– Och bjuda in Gävleborgsband som spelar i vår genre. Jag tycker att man ska hjälpa varandra.

Mer läsning

Annons