Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan en 47-åring bli en ny Idol?

/
  • ”Idol”-juryn. Andreas Carlsson, Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge, samt programledaren Peter Jihde.

Slutaudition är över för ”Idol”-aspiranterna i TV 4, och nu tar kvalet vid. De 25 som klarat sig igenom det första nålsögat ska bantas ned till elva. Under fem direktsända program vaskas de slutgiltiga finalisterna fram via tittarnas röster.

Annons

”Idol” hade rekordmånga sökande i år, och medelåldern är den högsta i programmets historia. Bland de som tagit sig vidare till kvalveckan finns till exempel 47-årige Geir Rönning från finska Grankulla. Yngst är 16-åringarna Sebastian Krantz från Jönköping och Michaela Osberg från Helsingborg.

Tittarna bestämmer

Under kvalveckan tävlar sex artister per kväll. På måndagen direktsänds det första kvalprogrammet där tittarna får vara med och bestämma vilka idoler som de vill se i fredagsfinalerna. Tre tjejer och tre killar tävlar mot varandra. Den kille och den tjej med flest telefonröster är garanterade en ny chans på fredagen, medan resterande fyra hamnar i juryns uppsamlingsheat för att eventuellt få en ny chans av juryn under fredagens direktsändning.

Juryn ger som vanligt sina omdömen, men det är tittarna som genom sina röster avgör vilka artister som går vidare från varje kvalkväll till höstens fortsatta tävlingar.

Den första fredagsfinalen sänds 8 oktober.

Sara Haldert/TT Spektra

Mer läsning

Annons