Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Rånock seglar in i Cityfest-helgen

/

Kapten Rånock nöjer sig inte längre med att härja inne på Å-krogen. Till helgen flyttar han ut på Norra Skeppsbron. Vuxen festival med rock- och blues för föräldrarna medan tonåringarna skriker åt Johan Palm på Sommaryran vid Läkerolen.

Annons

Cityfest-sörjare får följa Gavleån ut mot havet denna kommande helg – klassisk festivalhelg i Gävle – för att hitta öltälten och musiken.

Klubben Rånock tar chansen att etablera en ny rock- och blues-festival i Cityfestens vakuum.

– Vi har alltid haft en tanke på att utveckla de vanliga Rånocks-kvällarna med en festival. Nu när Cityfesten försvann så föddes idén att ta tillvara den här helgen, som är så markant i folks medvetande om att saker händer i Gävle, säger Eddie Åberg.

 

också Sommaryran vid Läkerol Arena, men de två konkurrerar inte med varandra, menar Eddie Åberg.

– Nej, vi har inte ens funderat på konkurrensen. Det kan snarare vara tvärtom, att Sommaryran drar folk till Gävle utifrån som då också upptäcker oss.

De borde locka olika publik. När dragplåstren på Sommaryran är tonårsidolerna Johan Palm och Amy Diamond, ställer sig en mer vuxen rock- och blues underhållning på Rånocks utescen.

– Hade jag själv inte varit inblandad så hade jag jublat över den här festivalen och släppt allt annat den helgen.

13 band är bokade, de flesta har tidigare spelat på Rånock, och alla tillfrågade har huggit direkt på chansen att få spela på festivalen.

– Vi kan erbjuda artister som har spelat hos oss tidigare chansen att få spela på en större scen med en annan inramning, där de kan ta ut svängarna mer än på en pubspelning.

Arrangörerna hoppas på att dra 500-600 personer till festivalområdet, med scen mot Gavleån och ett par tält vid Norra Skeppsbron.

– Självklart är det så, vi vill sprida budskapet till en bredare publik.

Mer läsning

Annons