Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kär tradition tillbaka på torget

/

Stortorget är inte riktigt klart. Men i kväll är det i alla fall platsen för premiären på jippot som har hunnit bli en populär tradition i Gävle – Sommarkväll.

Först ut är Sanna Nielsen och Zillah och Totte och gäster i soffan är Eric Gadd och Dead by April.

Annons

Konceptet med nåt för alla och gratis funkar i Gävle (och förmodligen i resten av världens städer också) – det vet den som haft vägarna förbi först Stortorget och sen Slottstorget julikvällar de senaste somrarna.

I år är alltså underhållningen tillbaka på Stortorget och även om ombyggnationen där inte är riktigt klar så ska mycket folk få plats, precis som vanligt.

För alla åldrar

Upplägget är detsamma som tidigare. Först nåt för de yngre – ikväll är det alltså buktalaren Zillah och hennes kaxiga lilla apa Totte, sen uttagningen till P4:s riksomfattande tävling Svensktoppen nästa – med tolv finalister som gör upp om vem som går visdare till finalen i Göteborg, därefter snack i soffan med olika aktuella artister – i kväll är det skivaktuella Eric Gadd och Dead by April och sist blir det en konsert med en folkkär artist – i kväll heter hon Sanna Nielsen.

Gå vidare

Sommarkväll samarbetar dessutom med Heartbreak så när programmet för kvällen är slut på Stortorget kan man gå vidare dit och lyssna på ännu mer musik. Dead by April är det som står på deras scen senare i kväll.

Musik och modevisning

Kommande onsdagar är det Charlie Caper, Patrik Isaksson i soffan och Kalle Moraeus på scenen (14 juli), modevisning, Per Persson (från Perssons Pack) i soffan och Andreas Johnson på scenen (21 juli) och sist blir det Nickelodeon-dagen med Darin, Amy Diamond, Star Pilots, Linda & Velvet, PLAY, Timoteij och Lovestoned och Pernilla Wahlgren som Nickelodeon-konferencier.

Patrik Isaksson, Andreas Johnsson och Velvet, Linda Bengtzing och Star Pilots uppträder på Heartbreak respektive kväll.

Mer läsning

Annons