Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kocken Kelis arbetar med två skivor

/
  • Lusten tillbaka. Kelis, som lämnat sin gamla skivetikett för att starta eget bolag.

R’n’b-stjärnan Kelis tog semester från musikindustrin.
Nu tar hon kockexamen och ger sig åter i kast med musiken. Inga datum är klara men Kelis arbetar med två skivor samtidigt.

Annons

Vad gör en superstjärna som tröttnat på musikindustrin? För Kelis var svaret enkelt. Hon ville ägna sig åt det hon älskar mest av allt – matlagning. I veckan tar hon examen från den välrenommerade kockskolan Cordon Bleu i Los Angeles.
– Jag är så stolt! Jag älskar mat. Vad finns det mer än mat? Det finns musik, vänner, familj – och mat. För mig är det livet och jag vill engagera mig fullt ut i livet, säger Kelis.
Hon menar att året på kockskolan är ett av de bästa i hennes liv och att upplevelsen har förändrat henne.
– Jag ville komma bort från musiken ett tag och det var en sådan befrielse att ta steget. Det här året har påverkat mig som person och det har gjort mig till en bättre musiker. Det jag gör nu låter mycket fräschare. 

Nytt projekt
Kelis senaste album ”Kelis was here” kom 2006 och det finns inget datum för nästa skivsläpp. Hon har precis börjat turnera och skriva musik igen, men håller redan på med två olika projekt.
– Jag kommer göra två skivor. En i eget namn och en med mitt projekt Wolf. Det är två olika sidor av mig – alter egot och den Kelis ni redan känner, säger hon.
I oktober förra året lämnade Kelis bolaget Jive Records och i fortsättningen kommer hon att släppa sin musik på egen etikett. Vägen till självständighet var lång.
– Det har varit krig. Fullskaligt krig, mycket pengar och mycket energi krävdes för att komma hit. Men det var värt det. Jag ångrar ingenting. Nu kan jag äntligen vara artist igen.
Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons