Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla vilka som kommer

/
  • ”I Europa har folk bättre koll på rock. Fansen här känns mer genuina och förstår våra referenser”. Så förklarar Sverigevännen Danko Jones sina framgångar i Europa. I vår kommer världsartisten till Gävle.

Kanadensiska rocktrion Danko Jones kommer till Gävle. Datumet är inte klart ännu, men någon gång i vår kommer de att stå på scenen på Maxim.

Annons

Danko Jones är ett väl etablerat namn på den internationella rockscenen. Hemlandet är Kanada, men de turnerar en hel del i Europa och Sverige verkar vara något av ett favoritland för den här trion, som bär sångarens och gitarristens namn. Senast i somras var de på Peace and Love i Borlänge, och Danko själv skriver krönikor för svenska hårdrockstidningen Close-Up.

Okomplicerad partyrock

Bandet grundades 1996 och har hittills släppt fem studioplattor. Vår musikkritiker Hanna Eriksson strösslade fyra stjärnor över ”Below the belt” som kom i våras, och konstaterade att det här handlar om ”okomplicerad partyrock med texter om hur du bäst, eller värst om du så föredrar det ordet, dumpar din tjej. Oftast blir sådant bara fel men Danko har uppenbarligen gjort sin läxa och lär den nu vidare.”

Snart i Gävle

Men det är som skälvande och frustande livemaskin som Danko Jones bäst kommer till sin rätt. Och om ett tag får vi alltså chansen att bevittna spektaklet i Gävle. Datum är ännu inte helt spikat men vi kan rikta in oss på att det blir i mars-april någon gång, säger man på Maxim:

– Det är såklart fantastiskt kul att få hit Danko Jones. Han är något av en legend och en fantastisk musiker. Det känns stort, säger Jacob Westin.

Fler kommer till Maxim

Andra nya bokningar till Maxim som På Gång nu kan berätta om är Dundertågen 4 december och Mustasch 18:e samma månad.

Mer läsning

Annons