Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompromisslöst ös när Itchy Daze firar skivsläpp

/

När Hofors stolthet Itchy Daze bjuder på releaseparty på fredagen finns bara ett läge; fullt ös. Här ska nämligen firas. Itchy Daze släppte sin första platta förra veckan och har signats av distributören Universal.

Annons

Det är bra jobbat med tanke på att bandet för ett par år sedan repade sporadiskt utan att veta vart de var på väg.
Stämningen på Depå i Hofors är familjär. Här känner bandet många bland de som tagit sig till spelningen mitt i smällkalla vintern.
Spelningen delas in i tre set, och när den summeras är det de första fyra låtarna som gjort störst intryck.
Itchy Daze öser fram skatepunken som emellanåt rör sig mot hysterisk pop. Tyvärr får publiken den där välbehövliga återhämtningen för sent. I slutet av andra setet kommer den långsammare och tyngre låten, som ger spelningen större bredd och djup.
Hos spelningen finns influenser från storheter som Green Day och trallandet för tankarna till Proclaimers, som knappast spelar skatepunk.
Depå är ingen lysande konsertlokal och rimligtvis borde Itchy Daze ha vuxit ur den vid det här laget. Men en intressantare fråga är var fansen håller hus. Det är knappast glest bland besökarna, men uppslutningen är ändå blygsam. Möjligtvis är folk i Hofors mätta på Itchy Daze, det är tredje gången på ett halvår bandet spelar på Depå.
Men musiken är fortfarande oslipad och valpaktig. Spelningens upplägg är trots allt smart. Fyra fem nummer följs av en kort paus. Itchy Daze vet vad de håller på med.
Det är ändå imponerande att ett band med så liten tid i offentlighetens ljus rör sig på scenen med ett så stort självförtroende. Det är kaxigt, avspänt och kontrollerat. Itchy Daze insats kan därför liknas vid en surfare som bekymmerlöst glider fram med uppkäftig min. Tjejerna på stranden är imponerade, de andra grabbarna muttrar.

Mer läsning

Annons