Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreft hyllar lokala musiksatsningen

/
  • Sara Kreft från Gävle har lämnat Stockholm och den nationella musikscenen och tyckte att det kändes lite läskigt att försöka få till det på den lokala musikscenen. Hon körde tre låtar själv, och utlovade ett nummer ihop med Jacob Gordin.
  • Tobias Östgren, Helen Lättman och Anton Söderhäll hittade en plats nära scenen innan Beardfish skulle kliva på. ”Jag är bara här för att det är roligt”, sa Anton Söderhäll, som annars spelar ihop med Ida Long och gör musikvideos när han inte jobbar som projektledare på Söders källa.
  • Hårdrocksbandet Beardfish från Gävle med Rikard Sjöblom, David Zackrisson, Robert Hansen och Magnus Östgren släppte sin sjätte skriva i somras. I går spelade de den nyskrivna låten Volonteer slavery under galapeppkvällen på Gävle konserthus.

Med knappt tre månader kvar till Local Heroes Galan började uppsnacket i går.

– Jag älskar musik, det är kul att det händer något, sa Tobias Östgren från Forsbacka, som hade tagit sig till Gävle konserthus för att höra brorsan spela.

Annons

Brodern är Magnus Östgren som spelar trummor i Beardfish, ett av banden som stod på scenen i går.

Uppträdde gjorde också Sara Kreft, som nyligen har setts i tv-programmet True Talent. Hon talade sig varm för den lokala musikgalan i februari.

– Jag tycker att det är fantastiskt att de gör det, att lyfta fram allt från arrangemang till soloartister, det tycker jag är häftigt. Sedan att få vara med på förpeppen just när jag är tillbaka från Stockholm känns lite läskigt, nu är jag tillbaka till den lokala scenen och ska försöka få till det, sa hon.

Ellen Weiss är kyrkomusikern och körledaren från Hille som såg till att musikalen Jesus Christ Superstar sattes upp i Hille kyrka i våras. Efter att ha framfört ett par låtar tog hon plats på den andra scenen där Arbetarbladets medarbetare Stefan Westrin bad henne förklara hur det kom sig att hon vågade dra igång en sådan stor amatörproduktion.

– Man får se möjligheterna framför sig och våga lita på alla goda krafter som finns runt omkring en, sa hon.

Arbetarbladets nöjesredaktör Lisa Pehrsdotter avslöjade för publiken att alla musiker som var på konserthuset i går är föreslagna till nomineringar inför den riktiga galan 4 februari.

Vid 20-tiden var det runt 150–200 personer i konserthusrestaurangen och fler droppade in allt eftersom.

Mer läsning

Annons