Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vägs färd mot debutskiva

En del gör det svårt för sig från början. Terminal Function bestämde sig på en skolgård i Sandviken för att de skulle ge sig på att spela en väldigt tekniskt avancerad form av progressiv metal.
I dag, tio år senare, släpper de sin debutskiva. Och nu låter det precis som de ville att det skulle låta från början.

Annons

Det var ett annat Sandvikenband, Theory in Practice, som var den direkta anledningen till att Terminal Function bildades.

Stefan Aronsson, gitarrist i Terminal Function, såg dem spela på Parkrocken 1997.

Han blev helt hänförd av att folk från hans egen stad kunde spela musik som man blev så bortblåst av. Han hade aldrig hört något liknande. Han försökte stampa takten, men det gick inte.

Musiken var för knepig.

Men ändå kunde han inte motstå det. Han och två kompisar på Bessemergymnasiet började prata knäpp metal tillsammans på rasterna. Och så bildades Terminal Function.

De har arbetat långsamt och metodiskt. Länge var Terminal Function bara två personer, Stefan Aronsson och trummisen David Lindkvist. När Stefan berättar låter det nästan som att de har suttit i ett laboratorium. De spelade alla instrument själva och gjorde inspelningar för att kolla hur det funkade. Att det bara var de två berodde på att musiken var så avancerad att det är väldigt få musiker som ”klarar biffen”.

Men i dag är de ett fullt band och släpper äntligen sitt debutalbum på det amerikanska skivbolaget Willowtip, ett litet bolag med gott rykte inom extremmetal-genren.

I kväll firar de det med en sällsynt livespelning på Wasteland i Gävle. Henrik Ohlson från gamla Theory in Practice är gäst-dj. Så cirkeln kommer att slutas där och då, på något sätt.

Annons