Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längtar ditt band efter att få stå i rampljuset?

/

Chansen är här igen. Att bli en Local Hero.
Nu drar tävlingen igång som kan ge just ditt band en spelning.

Annons

Se på bilden hur trevligt det var när Local Heroes hade fest på CC-puben i maj förra året. Banden som spelade då var Argos Action och Cicero.

Den här våren kan det bli du.

På Gång sparkar igång Local Heroes igen, som är ett samarbete med Bilda, Studiefrämjandet, CC-puben och Musikbörsen. Local Heroes är, som bekant för alla trogna På Gång-läsare, en tävling där lokala band kan vinna en spelning.

– Det är en bra chans att nå ut och bli uppmärksammad med artiklar i tidningen och att få hjälp med att anordna en spelning, säger Martin Unoson, Bilda.

Som På Gång skrivit om tidigare händer det mycket i Gävles musikliv nu. Det går bra, helt enkelt. Men för nystartade band är det lika svårt som vanligt att få den första riktiga chansen på en etablerad scen.

– På fritidsgårdar kan oetablerade band få plats, men för att få en spelning på de etablerade ställena kan man få kämpa på väldigt länge. Så att bli Local Heroes kan betyda jättemycket, säger Andy Tuveson, Studiefrämjandet.

Ett bra band som väntar på ett första break. Låter det som en beskrivning av er? Mejla då till På Gång och anmäl er. Vi vill ha: namn på bandet, en kontaktperson med telefonnummer och mejladress, en mp3 på en av era låtar eller en länk till en Myspace-sida. Eftersom priset är en spelning, är det bra om ni har låtar som räcker i cirka en halvtimme.

Sedan väljer På Gång ut fem av bidragen i den första omgången. Dessa åker ut på nätet, där alla som vill kan rösta på er. Flest röster får en spelning i slutet av maj. Tävlingen körs i två omgångar, med andra ord blir det två band som får ställa sig på CC-pubens scen.

– CC-puben är en bra lokal där det blir skön konsertstämning, och det krävs inte att det kommer jättemånga för att skapa den stämningen.

Och eftersom de med flest röster vinner spelningen, finns alla förutsättningar att fylla lokalen.

Ta chansen!

Mer läsning

Annons