Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leandro Bontemps arrangerade Pridekväll på Musikhuset till förmån för hjälporganisation

För omkring två månader sedan arrangerade 21-årige Gävlebon Leandro Bontemps ingenting. Sedan dess har han varit en av Gävles allra flitigaste arrangörer. Under Gävle Prides första kväll arrangerade han "Born this way" på Musikhuset – och alla pengar gick till hbtq-organisationen Find Hope.

Annons

LÄS OCKSÅ: Vigsel på Gävle Pride: "Var den förändring du vill se i världen"

LÄS OCKSÅ: Pride-guiden – här är åtta saker du inte får missa under festivalen

Det har gått fort för Leandro Bontemps, ledsångare och gitarrist i bandet Moth, och hans Stay Trve Bookings (Uttalat rätt och slätt Stay True för den som undrar). Från att knappt vara bevandrad i bandbokningsbraschen över huvud taget till att anordna en minifestival på ett par månader.

Leandro Bontemps och hans Stay Trve Bookings arrangerade Pride-kväll till förmån för Find Hope på Musikhuset på torsdagen.

– Jag hade aldrig tänkt mig att det skulle gå så fort, säger Leandro Bontemps.

Till sin hjälp för att ordna Pride-kvällen på Musikhuset har han haft Jonas Hamqvist från Studieförbundet Vuxenskolan. Något han är tacksam för, det hade ju inte gått annars, konstaterar han.

LÄS OCKSÅ: Mohamed Touari: När jag växte upp var det inte tal om att ha Pride i Gävle

Hela grejen började egentligen med att han bokade transbandet Vivre Sa Vie till en av hans första kvällar – och fick idén att höra av sig också till Föreningen Gävle Pride och fråga om han "kunde sätta ihop något". Så fick det bli.

– Det är jättekul att få ansvaret. Och sen att få med så många olika musikstilar och träffa nya musiker. Det finns många talanger här omkring som gillar att gömma sig, de vill jag lyfta fram.

Allt inträde från "Born this way"-kvällen gick till hbtq-hjälporganisationen Find Hope som Naome Ruzindana är grundare av. Hon var där – och smått salig.

– Jag får aldrig något gratis på det här sättet. Det kom från ingenstans – och det är fantastiskt. Jag är överväldigad och känner mig exalterad och älskad. Jag ger mycket så när en person ger till mig, då tänker jag på det mycket.

LÄS OCKSÅ: Gävle behöver Pride

Naome Ruzindana är grundare av Find Hope som står upp för hbtq-personers rättigheter. Hon var tacksam över att inträdet på Musikhusets Pride-kväll skulle gå till organisationen.

Leandro Bontemps har en strategi för framtida evenemang. Han vill försöka bryta mansdominansen på scenerna i Gävle, ge plats för fler. Han är inte helt nöjd med utfallet hittills.

– Hittills har det blivit mycket män, men jag jobbar på det. Om den här Pride-kvällen går bra vill jag göra likadant nästa år och jag skulle även vilja arrangera kvällar med enbart kvinnliga musiker också. Såna saker.

Evelina Frisk inledde

SE ÄVEN: De fixar Pridefesten i Gävle

Mer läsning

Annons