Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Varg har hittat hem

/

Många minns henne från talangjakter som "Popstars" och "Idol". Nu är Linda Varg tillbaka med nyskrivet material och nytt självförtroende.

Annons

"Den handlar om en receptionist som är döpt till Barbara. Hon är bitter och uttråkad på sitt jobb och kuvad av sin sliskiga chef. Hon håller inne alla sina känslor och har blivit lite galen, så hon bestämmer sig för att leka russian roulette med honom." Så beskriver Linda Varg sin nya singel "Russian roulette" som har producerats av Chris Rehn, känd för sina samarbeten med Stiftelsen och Takida. Det var genom hennes man, Ulf Nilsson, som Rehn först fick höra hennes röst.

– Uffe spelade upp en låt vi hade spelat in på telefonen hemma och han blev helt förälskad i min röst, berättar Linda Varg som känner att hon äntligen har hittat rätt. Men det tog sin tid. Efter "Idol", som hon medverkade i 2010, fortsatte hon skriva egen musik men det gick trögt.

– Det går så fort och så blir det ingenting. Jag var tvungen att börja om från scratch och det var skitjobbigt i början, innan man accepterade att man faktiskt inte hade någonting.

Men hon fortsatte att skriva och traggla. Till slut började hon våga gå ifrån singer-songwriter-stilen som hon hade fastnat i och gav sig på att göra lite tuffare låtar.

– Nu känner jag att jag är hemma där jag har som roligaste och är som bäst. Det är busiga och rockiga låtar med popmelodier.

Hittills har Linda Varg släppt två singlar, den första "Idiot" kom i höstas, och nu är hon aktuell med "Russian roulette" – vars Gävleinspelade video snart får premiär. I början av sommaren planerar hon att släppa en EP, men hon har redan fått uppmärksamhet från flera håll. I måndags medverkade Linda Varg i rockradiostationen Bandit och på onsdag spelar hon på invigningen av Gavlevallen tillsammans med musiker från Gävle. Dessutom är hon inbokad på flera festivaler där hon värmer upp publiken inför Stiftelsen och Magnus Uggla.

– Jag vill ta ett steg i taget och inte stressa. Målet är att åka ut och turnera, jag vill ut i Europa och i USA såklart, men jag försöker njuta av alla små grejer som händer. Man blir olycklig om man lever i framtiden hela tiden, säger Linda Varg.

Mer läsning

Annons