Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa Miskovsky gör schlagerdebut

/

Lisa Miskovsky debuterar i en deltävling full av schlagerstjärnor. Bland motståndarna finns den tvåfaldiga vinnaren Charlotte Perrelli och förra årets tvåa Danny Saucedo.

Annons

Hon har jobbat med Jocke Berg från Kent, metalbandet In Flames och skrivit en hitlåt åt Backstreet Boys. Nästa år gör Lisa Miskovsky debut i Melodifestivalen. Tankarna på att ställa upp i tävlingen har funnit länge, men för första gången klaffade allt.

– Jag var i Oslo och jobbade med några låtskrivare där under några roliga dagar. När jag kom hem hade jag flera bra låtar. Ingen av dem var tänkt för Melodifestivalen, men jag blev övertalad. Det var så stor passion från SVT:s håll att det var svårt att säga emot, säger hon.

Låten som Lisa Miskovsky ska framföra heter ”Why start a fire” och hon har skrivit den tillsammans med norrmännen Aleksander With, Bernt Rune Stray och Berent Philip Moe.

– Melodifestivalen är så bred, det är väldigt många olika stilar. Det är ett väldigt bra sätt att nå ut till många och det ska väldigt kul att göra någonting med en så här stor produktion, säger Lisa Miskovsky.

Hennes schlagerdebut sker under Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö. I samma deltävling deltar Danny Saucedo som kom tvåa i Melodifestivalen 2011 och Lotta Engberg som vann tävlingen 1987 och kom trea 2002.

I Malmö gör dessutom Charlotte Perrelli comeback. Schlagerstjärnan har ställt upp i Melodifestivalen två gånger och aldrig förlorat. 1999 tog hon hem segern med ”Tusen och en natt” och nio år senare upprepade hon bragden med ”Hero”, skriven av Fredrik Kempe och Bobby Ljunggren. Hennes nya låt, ”The girl”, är också skriven av Fredrik Kempe, som ju låg bakom Eric Saades vinnarlåt ”Popular”.

– Innan jag hörde ”The girl” var jag tveksam till att vara med i Melodifestivalen. Jag har vunnit två gånger, då kanske man inte ska ge sig in i det igen. Men Fredrik skrev texten speciellt till mig. Han känner mig så väl och vet precis vilka knappar han ska trycka på, säger Charlotte Perrelli.

Efter måndagens presskonferens är Melodifestivalens startfält komplett. Namnen på många av artisterna i deltävling tre hade läck på förhand. Att EMD:s Mattias Andréasson, Andreas Johnson, Molly Sandén och duon Björn Ranelid och Sara Li medverkar kom därför inte som någon överraskning.

Redan i förra veckan presenterades artisterna i de två första deltävlingarna. Växjö är först ut med artister som The Moniker, Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern, Dead By April, Sean Banan och Afro-Dite. veckan därpå kommer turen till Göteborg och artister som Andreas Lundstedt, Thomas Di Leva, Sonja Aldén, Ulrik Munther och Timoteij.

Mer läsning

Annons