Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuvlig sista sommarkväll

/

Kanske är det för att sommaren till sist verkligen bestämt sig för att vara så ljuvlig som den ska vara, som Ale Möller säger. Kanske är det för att det alltid är nåt alldeles visst med avslutningar.

Annons

 För stämningen på Stortorget i Gävle denna sommarens sista Sommarkväll är speciell.

Det känns som att det händer grejer hela tiden. Mitt i tävlingen Artist 2008 dyker Diamond Dogs frontman Sulo upp och sjunger duett med Ulrika Beijer och Bingolotto-Rikard sjunger först allsång (”Taubes punkigaste visa”, enligt honom) och sen radar hans gamla band Fried Faith (med ingen mindre än välkände Christer Muttis Björklund på trummor, så den delen lät förstås strålande) och river av lite svajig låt. Och så visar ständiga körtjejen Britta Bergström var rockskåpet ska stå, efter att ha allsjungit ”Calle Schewens vals”. Hon har grym röst.

Ni fattar.

Och det här innan ens Ola Svensson kommit upp på scenen.

Man kan inte annat än att småle nöjt.

Och det fortsätter man att göra när Ola Svensson studsar in på scenen. Han kan ju det här, tänker man. Tre låtar är inte mycket, men det är ändå ”Feelgood”, ”Love in stereo” och ”Natalie” så allsången fortsätter och livekänskan är påtaglig eftersom den eminenta Sommarorkestern, SR Gävleborgs husband som kompat både artisttävlingen och allsången, roligt nog får stanna kvar på scenen.

Lite trist är det att Ale Möller och hans fina orkester behöver en kvart på sig för att rigga. Publiken glesas ut, skymmningen faller.

Men sen ler man sådär igen. För som alltid svänger det som sjutton, i alla fall de få låtar jag hann höra innan pressläggning.

Sista Sommarkvällen. Bitterljuvt på nåt vis.

Mer läsning

Annons