Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lloyd är tillbaka där de slutade

/
  • Spelklara. I kväll kan du se Lloyd på CC-puben i Gävle, med gamla och nya bandmedlemmar. Jesper Ellus, William Nilsson, Frida Swedén, Martin Löf och Robert Qvist. Saknas på bilden gör Karl Nässén.
  • Spelklara. I kväll kan du se Lloyd på CC-puben i Gävle, med gamla och nya bandmedlemmar. Robert Qvist, Frida Swedén, William Nilsson, Martin Löf och Jesper Ellus. Saknas på bilden gör Karl Nässén.
  • Spelklara. I kväll kan du se Lloyd på CC-puben i Gävle, med gamla och nya bandmedlemmar. William Nilsson, Martin Löf, Jesper Ellus, Frida Swedén och Robert Qvist. Saknas på bilden gör Karl Nässén.

Det har varit tyst kring Lloyd ett tag, särskilt för att ha varit ett så aktivt spelande band. Men nu är de tillbaka på CC-puben, där de hade sin sista Gävlespelning julen 2008. Med ett par nya medlemmar och ett nytt instrument är de taggade till tusen. Nu ska Gävle ännu en gång få smaka på melodiöst snärtig reggae.

Annons

– Det här kan bli Lloyds bästa spelning någonsin. Vi ska göra allt för att det ska bli en grym upplevelse, säger Martin Löf.

Lloyd bildades redan 2002. Men av originalmedlemmarna finns endast Robert Qvist och Karl Nässén kvar. Under åren har många bytts ut. Martin anslöt sig 2006 och William Nilsson har varit med sedan 2007. Men trots en del ny ansikten så menar Robert att bandets signum ändå är detsamma.

– Folk kommer och går, men själva andan består, säger han.

Nytt för kvällens spelning är att de nu har tillfört blås, Frida Swedén är den allra första blåsaren i Lloyd och Robert är mycket nöjd över att de har funnit henne.

– Det är något vi alltid har letat efter, som kan fylla ut ljudbilden.

För att hitta passande medlemmar har de börjar leta sig ner i den yngre generationen. Nytillskotten för i år, Frida Swedén och Jesper Ellus, har precis gått ut jazzlinjen på Vasaskolan i Gävle. Trots att Robert och Kalle har lämnat Gävle för Stockholm så känns hemstaden fortfarande som en bra utgångspunkt. Här har de sin replokal och framför allt sin fansskara.

– I Stockholm är det ingen som vet vilka vi är, även om vi har spelat där, men i Gävle har vi alltid haft en trogen kärna som följer oss, säger Robert.

Tack vare de nya medlemmarna har de nu även spridit sig till en grupp som inte hängde på alla spelningar då det begav sig i början av 2000-talet. Så det bör finnas en hel del nyfikna där ute som undrar vad schlager-ska är för något.

– Som ett kommersiellt trick kallade vi vår musik så när vi började. Jag stod mer för schlager och Kalle för ska. I dag har vi ganska tunga reggaeelement, men grunden är kvar. Även om jag har gett upp mina schlagerdrömmar lite, säger Robert och skrattar.

Mer läsning

Annons