Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala hjältar på Marinfestivalen

/

Gävles mest kände artist kommer till Marinfestivalen. Men unga hungriga lokala artister vill gärna ta över den titeln från Di Leva. Twiggy Frostbite och Itchy Daze är två exempel som visar upp sig i helgen.

Annons

 

En av de roliga sakerna med såväl Marinfestivalen som Sommaryran, är att båda festivalerna har lämnat mycket plats åt lokala band.

Om man är elak kan det ses som en budgetfråga, men På Gång väljer att tro det bästa om arrangörerna och ser det som en uppriktig vilja att uppmuntra det lokala musiklivet.

Faktiskt har det under den senaste tiden, och den kommande helgen, varit så många lokala hjältar på olika scener att På Gång inte hinner med att skriva om alla.

Inför Marinfestivalen hoppas vi kunna gå på några av deras spelningar: Isobel and November, Twiggy Frostbite (som flyttar till Borlänge, så passa på att se dem innan de försvinner), Itchy Daze med flera. Håll utkik efter recensioner i helgen.

En hitrest artist, som inte har nämnts i programmet inför festivalen, är Cajsa Stina Åkerström. Hon gör emellertid inte en hel spelning, utan gästar sändningen av Svensktoppen, på vars lista hennes ”Dagen är vaken” ligger tvåa. Hon sjunger två låtar live tillsammans med SR Gävleborgs sommarorkester, som glänste under Sommarkvällarna på Slottstorget.

Jack Vreeswijk släppte i våras ”Vreeswijk sjunger Vreeswijk”, och på Marinfestivalen står han för den kanske vuxnaste underhållningen.

För många blir annars festivalens musikaliska höjdpunkt kvällens Di Leva-spelning. Vi har sett honom på Cityfesten tidigare, i större skala, men nu fortsätter han i det mer lågmälda spår som han slog in på med föreställningen "Låt kärleken växa”, som han var i Gävle med i våras.

"Det är varken en spelning, en föreställning eller en cirkus, får vi veta. Så vad är det? En rundtripp i Di Levas hjärna, kanske är en adekvat beskrivning. Han blandar sina mest kända låtar, framförda med endast gitarr, med berättelser och infall, såsom att publiken får ställa frågor, höra episoder ur hans liv och fånga lyrbollar med apelsiner", skrev På Gång då.

Ljudet på Spegeln var lite skrälligt, så vi hoppas att Di Leva gör sig bättre mot natthimlen.

Och seglen.

Mer läsning

Annons