Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala musikhjältar har vinnarkonsert

/
  • SPELAR. Sweet minority från Valbo (bilden) och Anigma från Skutskär vann tävlingen Local Heroes. I kväll står de på CC-pubens scen.

Nu är det äntligen dags för Local Heroes-vinnarna att ställa sig på CC-pubens scen.
I kväll spelar Sweet minority och Anigma för alla som röstade på dem.

Annons

Hundratals personer totalt röstade på de två vinnande banden, Sweet minority och Anigma, så alla förutsättningar finns för att det ska bli trångt framför CC-pubens scen i kväll.

Local Heroes är tävlingen där På Gång (i samarbete med Studiefrämjandet, Bilda, CC-puben och Musikbörsen) låter läsarna rösta fram sina favoriter bland lokala band.

Sweet minority från Valbo, som består av Jocke Lindgren, Viktor Lind, John Östblom och Jocke Liljeby, spelar musik som bland annat har inspirerats av Red hot chili peppers.

Anigma från Skutskär bildades för fyra år sedan då Adam Lind, Jonny Kjellqvist, Sami Baskou, Jimmy Fors och Gustaf Norlin gick i årskurs nio. Numera läser de på Högbergsskolan i Tierp.

De spelar alternativ rock.

– Inte för att vi spelar genren alternativ rock utan för att i vår musikstil växlar rocken låt för låt. Det blir alternativ rock!

Hittills har de spelat på välgörenhetsgalor och på Helges musiktävling, bland annat.

Tanken med Local Heroes är att ge nystartade, unga band en chans att få stå på en etablerad lokal scen – någonting som kan vara ett svårt första steg för band att ta.

– Vi har inte försökt att få spelningar, men jag har förstått att det är svårt så detta blir perfekt nu när vi har repat ihop oss, sa Jocke Lindgren i Sweet minority när På Gång gjorde vinnarintervjun.

Alla ni som röstade på banden ska självklart komma till CC-puben i kväll. Och ni som inte röstade, eller röstade på något av de andra duktiga banden, ni kan komma också för att se Gävles lokala musikhjältar.

Mer läsning

Annons