Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycklig och proffsig Nielsen

/
  • Sommarkväll. Arbetarbladets recensent tycker att Sanna Nielsens låtar inspirerar till en härlig sommarkänsla hos publiken.

Annons

Allvarligt talat. Det är nåt med gratis. Som får folk att flockas. Och varför inte. Sommarkvällarna i Gävle har rullat igång igen och i vanlig ordning är programmet brett intill utslätning men det är ju ärligt talat som det ska vara. Både flockningen och bredden.

Först ut på scenen är Zillah och Totta, buktalerskan och apan, som diskuterar apans ofrivilliga singelliv och det känns som det går en aning över huvudet på de yngsta framför scenen, men för oss andra är det svårt att inte gilla den störiga lilla apan.

Sen är det Svensktoppen nästa och fyra finalister i vilt skilda genrer gör upp om en plats i den lokala finalen 28 juli.

Skönsjungande Nina Lagerkvist och hennes låt Trots allt blir första finalisten.

Skivaktuella Eric Gadd är ute på promotionturné och hamnar därför i soffgruppen, komplett med golvlampa och allt, som står i ena hörnet av scenen.

Där är det tänkt att olika gäster ska avlösa varann i sommar och Gadd får prata på om sin skiva (samtidigt som publiken står och pratar med varann i rätt hög utsträckning) innan han sjunger sin ”Summer is here” med sig själv på gitarr bara. Lite senare framför han nya låten ”Rise up” och chockar några teens i publiken genom att visa sig vara kille.

Dead by April får sitta i samma soffgrupp och prata innan de gör akustiska versioner av ”Sorry for everything” och ”Promise me” och framstår som det pojkband de är om än med extra mycket tatueringar, och spetsat med lite growl i vanliga fall. Och det är när de börjar sjunga som det händer nåt.

Plötsligt är publiken lite större och lite mer intresserad.

Och intresset tycks hålla i sig när Sanna Nielsen sen sjunger ett litet knippe låtar.

Hon ger ett allmänt lyckligt intryck och är samtidigt väldigt proffsig och det är svårt att inte svepas med i nåt slags ”tänk vilket fint väder och vad härligt att det är så många människor på stan”-känsla som hon förmedlar.

Mer läsning

Annons