Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mange Makers spelar tramshits

/
  • Viralt fenomen. Mange Makers spelar i Sandviken i kväll.Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Det började som en dum låt på en fest. Sen fick den 6 miljoner klick på Youtube. I kväll spelar Mange Makers på vinterfesten i Sandviken.

Annons

En kille som heter Mange hade fest, och klasskompisarna Max Henriksson och Didrik Rastbäck överraskade honom med en liten sång. Max beatboxade och Didrik bara sjöng lite random grejer.

– Mange gillade den, han var full och glad, sen var det inget mer med det, har Didrik förklarat för Expressen.

Det var vad de trodde i alla fall. Men en kompis till dem hörde den på Facebook, lade beats och producerade den lite mer, de gjorde en snabbvideo och lade upp på Youtube, och sedan small det till.

Låten har när det här skrivs över 6 300 000 visningar på Youtube och är en sorts viralt fenomen. Uppföljaren ”Mange bjuder” är också uppe i över 3 miljoner, och killarna har fått skivkontrakt med Universal.

I och med detta har de också fått hyfsad ekonomi, i alla fall om man jämför med deras gymnasiekompisar. För Aftonbladet berättar de att pengarna mest går åt till snabbmat och cheddarost:

– Vi äter ost och mat och all sån skit, det är där pengarna går, det var sjukt länge sen jag åt hemma. Vi käkar på Donken, Pizza Hut och bara en massa cheddar.w

Stefan Westrin

Mer läsning

Annons