Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manliga strippgruppen hotade stämma Gävlepunkbandet: "Det här hotar inte deras strippdynasti"

/
  • Omslaget till Dream Boys nysläppta sjua

Nybildade punkbandet Dream Boys från Gävle, tidigare kallat Dreamboys, fick en motig start.
Nyligen startade de upp sin Facebook-sida – men snart så möttes de av ett meddelande när de öppnade sidan: "Ni har gjort ett varumärkesintrång".
Avsändare: Dreamboys, som beskriver sig som det mest framgångsrika och kändaste manliga strippkollektivet i Storbritannien.

Annons

Dream Boys är lite av ett lokalt superband och består av Gävleborna Adam Wiger och Jesper Westlund från No Coda, Torbjörn Dahlén från Infraction och Joseph Ageflod, känd som JUMEN. De spelar rymdpunk och har alldeles för någon dag sedan släppt sin första "sjua" – "Visit to mind town".

Bandstarten kunde ha blivit en smidig sådan – om det inte vore för den manliga strippgruppen Dreamboys från Storbritannien och deras team advokater. Jesper Westlund berättar vad han tänkte när deras Facebook-sida plötsligt var nedstängd.

– Ja, jag minns det som en ganska fin dag till att börja med. Men sen så blev det nattsvart. Det var som att komma in på en helt ny sida, det stod bara "Ni har gjort ett trademark-intrång" och så var det en bild på tio vältrimmade män, Benedict och Sammy och allt vad de heter. Budskapet var väl helt enkelt att vi var ute på tunn is, berättar han.

Jesper Westlund berättar vidare att de kontaktade sina egna advokater för rådgivning.

Förlåt att jag frågar, men har ni advokater?

– Ja, när sånt här händer vill man inte göra några fler övertramp och vi avråddes till att gå vidare med detta.

Vad svarade ni till Dreamboys?

– "Hello, you devilishly handsome devils" inledde vi med. Sen var väl vårt budskap att det var rätt pissigt av dom att göra så här. Ett punkband från Gävle hotar inte deras strippdynasti.

Och sen tryckte ni bara på mellanslag?

– Ja, exakt, ett mellanslag, det behövdes tydligen inte mer än så.

Efter den lite motiga starten ska nu Dream Boys, tidigare okända som Dreamboys, sätta fart på sitt liv som punkband. De spelar i Sandviken på Kungen 4 mars och sen i källaren på Allstar i Gävle 11 mars – då tillsammans med ett band som i alla fall än så länge inte hotats med en stämning, Viagra Boys från Stockholm.

Mer läsning

Annons