Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Ben­Hajji blev webbjoker

/
  • gick vidare. Maria BenHajji vann omröstning i webbjokertävlingen och tävlar med låten ”I mina drömmar” i Melodifestivalen nästa år.
  • Caroline Coquard från Gävle kom sjua.

Webbjoker i nästa års Melodifestival är Maria BenHajji med låten ”I mina drömmar”. Bidraget är skrivet av Nanna Sveindóttir och Thomas Cars och valdes ut bland 32 bidrag som efter SVT:s gallring tävlade om platsen i Melodifestivalen.
Gävlemusikern Caroline Coquards bidrag kom sjua.

Annons

– Jag var tvungen att nypa mig i armen för att kolla att det var sant, det är otroligt roligt, säger Thomas Cars till TT Spektra precis efter det att resultatet av omröstningen presenterats av Lotta Bromé i Sveriges Radios P4.

I år arrangerade SVT webbjokertävlingen för tredje gången. Ingen av de tidigare jokrarna har lyckats ta sig till final i Melodifestivalen, men Thomas Cars låter sig inte nedslås av statistiken.

– Jag tror att våra chanser är ganska goda. Det är en härlig schlagerballad som Maria sjunger med en intensitet som griper tag i lyssnaren, säger han.

I år tog SVT emot 570 bidrag från hoppfulla låtskrivare. Det är en ökning från förra året då 424 bidrag inkom. Fem av låtarna i årets omröstning diskvalificerades sedan det framkommit att de funnits tillgängliga redan innan tävlingen börjat. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons