Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mexikansk spelglädje på Intakto

Att medlemmarna i Anger Burning numera bor utspridda i olika städer hörs i faktumet att de inte är tightare än nödvändigt.

Annons

Några extra vändor i replokalen hade nog rett upp partierna som inte är så avsiktligt kaotiska som de låter i dag. Till sin fördel har Gävle/Stockholmsbandet frontmannen Vidars energiska insats som är såväl rå som brutal.

Lika underhållande är trummisen Ceds musikernylle, vilket är en syn för gudarna. En sorts filosofisk, begrundande, min dominerar uttrycket till dess att kängpunken går in i sina mest malande faser – då kör han upp tungan i överläppen och kniper så hårt med ansiktet att ögongloberna spricker. Magiskt. Den supersunkiga avslutande covern på Black Sabbaths ”War pigs” får vi i publiken ta ansvar för då vi tvingat dem att spela den.

Trion från Falun kallad Livet Som Insats blandar en perfekt mängd metal i sin grindcore.

Den sjungande gitarristen har skön scenpersonlighet och poserar precis så mycket man får när man spelar tuff musik. Sånginsatsen kan jag inte säga så mycket om då jag knappt hör den men snubben kompenserar att hans mun missar micken genom att se läcker ut.

De starkt melodiösa låtarna bryter av fint mot smattrandet tillsammans med de avgrundsdyrkande tunga bitarna. ”Bära eller brista” har en hitpotential bortom det mesta och stannar kvar i huvudet timmar efter hemgång.

Kvällens långväga gäster Crimen gör sig också minnesvärda, men kanske inte främst med sina låtar. Om de tre killarna kom från Finspång och lät som de gör skulle jag nog i ärlighetens namn inte vara så upphetsad. Men man blir väldigt tagen av gängets spelglädje då de åkt från Mexiko för att uppträda inför en liten publik på en trött tisdagskväll och verkligen ger allt.

Trots att man lyssnat in sig i förväg låter Crimen som något helt oväntat, det är betydligt mer rock’n’roll än punk och mer glatt än aggressivt. Medryckande är det i vilket fall från början till slut.

David Jannati

Mer läsning

Annons