Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mohamed Touzaris Bråvallarapport: "Som att kastas århundranden bak i tiden"

Två dagar har passerat, tre för de som kom redan på onsdagen för att se dragloket E-Type spela och det börjar märkas av, inte minst på campingområdet.

Annons

Jag rörde mig inte särskilt mycket på campingen i torsdags. En kan ju tycka att man bör gilla festivallivet när man väljer att åka och bevaka en festival but I don’t. Jag gillar musik, jag gillar människor och jag gillar samhörigheten men jag får nästintill en mindre panikattack när det kommer till campingområdet.

Det är lite som att kastas några århundraden bak i tiden. Folk kissar och bajsar öppet på marken som om toaletter inte vore uppfunnet, in mot småtimmarna börjar folket tappa kommunikationsförmågan och det blir svårt att urskilja vad människor faktiskt säger till dig när de kommer fram vinglandes med ena ögat stängt. Däremot är det - som gång på gång får mig att spärra upp ögonen - alla överförfriskade människor (läs: bara sett vuxna bli det) som bokstavligt talat bärs ut på bår från campingområdet för att de somnat på diverse ställen. Lite smått oroväckande om ni frågar mig men resten av campingen verkar gilla det. Alla gillar olika, så att säga.

Festivalcampingen på Bråvalla – som att kastas århundranden tillbaka i tiden, enligt Arbetarbladets utsände Mohamed Touzari.

Vädret är nog bland det jobbigaste. Jag byter kläder oftare än vad jag twittrar och det går från spöregn till strålande sol snabbare än vad Anna Book blev diskvalificerad från Melodifestivalen tidigare i år. Erik Lundins hade en nästintill folktom spelning (fast han är en av Sveriges främsta hiphop-artister just nu) men det berodde mestadels på vädret.

Kontentan är att jag har kul, folket med. De struntar (till skillnad från mig) i regnet med allt vad det innebär och låter inte något komma i deras väg för att ha kul. Männen som inte kan bete sig (fyra anmälda våldtäkter hittills) är tyvärr ett växande antal. Överallt där det finns män kommer det finnas våldtäkter. Därför vore kanske det bästa trygghetsinitiativet vara att banna män helt och hållet från festivaler.

Bäst: The Sounds i går. Det känns som att vi svenskar är snabba med att glömma bort The Sounds fastän de är så otroligt bra!??

Sämst: Vädret

Avslutningsvis, två kortare matrecensioner:

New York Hot Dogs – picklad rödlök, saltgurka och amerikansk senap. Vid sidan av Brooklyn-korvarna ligger en kokt majskolv. Det är första gången jag betalar över 100 spänn för två korvar, men i det här fallet var det värt varenda krona.

BBQ Pulled Oumph – det känns nästan lite exotiskt att äta en vegetarisk rätt här som faktiskt är god. Omphen är på en annan klassnivå om man jämför med pommes frites – som är den andra vegetariska rätten här på festivalen.

Mer läsning