Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik på eftermiddagen med Rånock

/
  • SKYHÖGT. När Rånock drar igång igen på Å-krogen är det med Sky High på scen. På lördag kommer de till Gävle.

Brukade du älska att gå ut för att höra livemusik förut, men har de tillfällen då det passar att gå på konsert blivit färre och färre? Mat ska lagas på lördagen, det ska röstas i "Melodifestivalen", barnen ska ha godnattsaga ...
Klubben Rånock, som huserar i Å-krogen, har lösningen.

Annons

Samma band spelar två gånger på en dag - först på eftermiddagen, sedan på kvällen.

Så medan barnen är hos kompisar kan du slinka in på Rånock och fördriva en timme på lördagseftermiddagen med livemusik, innan allt det där med "Melodifestivalen" och godnattsagor tar vid.

– Vi ser det som en social service. Antingen kan man komma hit en sväng på eftermiddagen för att se om bandet är bra och återkomma på kvällen, sitta kvar från eftermiddag till kväll eller bara se på eftermiddagen om man har svårt att vara hemifrån på kvällen, säger Janne Dahlberg och Eddie Åberg som driver klubben.

På lördag drar de igång storstilat med Sky High, blueshjältarna som vid det här laget har passerat 30-årskrisen och nu, enligt egen utsago, har "lagt i en högre växel". På eftermiddagen spelar även One Ball Band.

Bland andra band under våren märks lokala Bootcut, som delar scen med Özz Nûjen den 14 mars, och den 4 april dyker JJ Bluesband upp. 18 april: Beware of the Dog. Tillsammans med stans bluesförening tar de hit Wentus Blues Band (28 mars) och Jerry Haglund (30 maj).

Rånock hade det lite kämpigt att locka folk i början av sin existens, men nu har det lossnat för dem.

– Det var inte det tryck vi trodde, men när vi bytte till lördagar var det nyckeln till det hela och folk började komma, säger Janne Dahlberg.

Mer läsning

Annons