Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiken flödar i bruket

/

Redan vid fredagens första akt var det fullt i tältet vid Smedsgården i Sandviken. Ingemar Dunker har ännu ett år sett till att det blir Musik i bruksmiljö. En musikfest som fortsätter till och med i morgon.

Annons

– Jag tror att det här betyder en hel del för Sandviken, folk är på mig hela tiden och tackar för att jag gör det här, säger Ingemar.

Artistuppbådet är han mycket nöjd med. Tack vare sina många kontakter har han helgen till ära lyckats få hit artister som Cajsa Stina Åkerström och Micke Rickfors, som på dagtid gör akustiska framträdanden på denna högst passande plats.

– Det här är helt rätt ställe, kulturen hänger i björkarna, säger Ingemar.

Vill höja ribban ytterligare

Det här är tredje året som Musik i bruksmiljö arrangeras, och för varje år har det blivit mer och mer populärt. Så för Ingemar finns det ingen anledning att inte fortsätta även nästa år.

– Så länge det kommer folk fortsätter jag, säger han.

Nästa år firar Sandviken dessutom 150 år, och då vill Ingemar passa på att höja ribban ytterligare.

– Min dröm är att kunna köra en hel vecka, säger han.

Men än så länge är det tre dagar som gäller. En är redan avklarad. Och i dag kan du njuta av artister som Lida Pin, Micke Rickfors och Mats Ronander & Janne Landström Blues. Målet för helgens bokningar har varit att hitta en bredd. Och det måste man väl säga att han har lyckats med, Ingemar Dunker.

Mer läsning

Annons