Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket att göra för Louise Hoffsten

/
  • JAZZ. Louise Hoffsten spelar tillsammans med gitarristen Andreas Öberg och Claes Crona trio (Crona själv på piano, med Kristian Lind på bas och Robert Ikiz på trummor), en lite mer jazzig miljö för Hoffsten som gemene man förknippar med bluesrock.

Louise Hoffsten spelar med Andreas Öberg och Claes Crona trio i kväll på Konserthuset.
Men hon är även aktuell med en åtta år gammal skiva som hennes pappa har gjort.

Annons

Under den gångna säsongen av På Spåret har en gästartist fått spela ett par låtar i varje program. Med de cirka två miljoner tittare som programmet har, blir genomslaget stort om artisten gör bra ifrån sig, vilket Timo Räisänen fick erfara när hans version av Radioheads Creep inte bara förde den högt upp på Digilistan utan även originalet.

Även Louise Hoffsten gästade Ingvar Oldsberg, och sjöng bland annat Nothing Compares 2 U. Få se om det hjälper till för att dra folk till Konserthuset i kväll.

Hon spelar tillsammans med gitarristen Andreas Öberg och Claes Crona trio (Crona själv på piano, med Kristian Lind på bas och Robert Ikiz på trummor), en lite mer jazzig miljö för Hoffsten som gemene man förknippar med bluesrock.

Men hon har bakgrund i jazzen och faderns The Real Band, där hon fostrades in i musiken. Nu på onsdag släpps skivan Revival March, som Gunnar Hoffsten med dotter och band spelade in redan 2001. Hon har sagt att en av sakerna hon lärde sig av tiden i faderns band var vikten av att ha roligt med musiken.

Louise Hoffsten är även aktuell med föreställningen Jobs Blues, en föreställning om förlust framförd med hjälp av bluesmusiken, om Bibelns Job som förlorade allt och en nutida motsvarighet, om en kvinna som reste till Thailand julen 2004 med familj och där miste barn och make i tsunamin.

Med så många järn i elden är det inte konstigt att en ny egen skiva dröjer.

Annons