Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neil Young International Harvesters

/

Annons

Neil Youngs 80-tal är en ytterst svårälskad period, även för en uttalad Young-fan. Ett virrvarr av opassande syntljud, läskiga vocoders, illasittande blåssektioner och gräsliga rockabillyövningar såg till att få honom stämd av sitt eget skivbolag för att han gjorde “otypiska” plattor.

Mitt i allt detta, 1985, kom den traditionella countryplattan “Old ways”. Även om country på intet sätt är någon av Neil Young starkare sidor ter skivan sig i sammanhanget som något av en liten, liten ljusning i mörkret.

“A treasure” är en liveplatta sammansatt av inspelningar från den turné 1984-85 som ledde fram till “Old ways” och föga förvånande är countryn framträdande även här. Förutom axplock från den kända Young-katalogen får vi även en handfull till dags dato osläppta spår, till exempel den förtjusande “Amber Jean”.

Även om “A treasure” inte saknar meriter så visar skivan en artist som tappat sin kompass. Å andra sidan är “A treasure” en intressant inblick i Youngs arbetsprocess; även när han famlar uppstår det guldkorn.

Ralph Bretzer

Mer läsning

Annons