Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norlin tv-aktuell med nytt album

/
  • Säkert på engelska. I höst släpper Annika Norlin ett nytt Säkert-album på engelska. Sedan tänker hon ta en paus från sig själv och skriva för andra artister.

I höst släpper Annika Norlin ett nytt Säkert-album – på engelska. Men mest av allt ser hon fram emot att skriva musik till andra artister.

– Jag tror egentligen att det gör mig mest lycklig, säger hon.

Annons

Annika Norlin fortsätter att plugga till psykolog i Umeå, men hon har inga planer på att överge musikkarriären. I höst släpper hon ett nytt Säkert-album med engelskspråkiga versioner av de svenska låtarna.

Nya skivan riktar sig främst till de utländska fansen som brukade mejla och fråga vad de svenska låttexterna handlade om. Annika Norlin tror inte att det nya materialet kommer att gå hem i Sverige.

– När någon sjunger på svenska kommer det så himla nära. Med engelska texter flyttar man bort lite av den närheten. Därför förväntar jag mig inte att det här är något som svenskar kommer gå upp i brygga över. Själv tycker jag att låtarna blev mer som de var tänkta, när man lyssnar mindre på text och mer på musik och stämning, säger hon i samband inspelningen av SVT:s nya höstsatsning ”Tack för musiken”, ett program där Niklas Strömstedt intervjuar olika musikgäster.

Mest av allt längtar Annika Norlin efter att skriva text och musik åt andra artister. Tillsammans med Andreas Mattsson (musiker, låtskrivare och tidigare medlem i Popsicle) har hon översatt franska låttexter till svenska till Peter Jöbacks kommande platta.

– Peter Jöback har en så fruktansvärt diametralt motsatt röst från min. Det är så roligt att höra en ny person ta långa, klara toner och sjunga ord som bara skulle låta fåniga i min mun, säger hon.

Drivs av sin nyfikenhet

Annika Norlin har ingen exakt plan på vad hon ska satsa på i framtiden. Det har hon aldrig haft. Men hon tänker fortsätta låta nyfikenheten bestämma vilken väg hon ska ta.

– Längre fram skulle jag vilja skriva skönlitterära verk, men det blir inte förrän jag har kommit in i en annan lunk i livet. Jag är så nyfiken på hur saker kan bli. Jag kan bli så himla stressad av att jag eller folk sitter och drömmer om hur livet skulle kunna vara och inte tar steget. Därför tror jag att jag kanske tar lite för många steg ibland, säger hon.

Lotta Glimstedt/TT Spektra

Mer läsning

Annons