Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NRBQ:s vilda blandning svängde igång veckan

/
  • Tog ton. NRBQ hade en härligt professionell inställning på CC-puben i tisdags.
  • Vild musikblandning. Fansen fick sig en rejäl dos live musik som kommer att räcka veckan ut och en bit inpå den kommande hösten.

Efter att ha sprungit genom staden, i ett tappert försök att komma undan regnet, klev jag ändå in med blöta kängor genom den lilla dörren in till cc-puben.

Annons

Vid entrén stod Micke Finell från The Refreshments med ett brett leende och välkomnande.

Den varma och mysiga inredningen med ljudet av klingande ölglas och skratt var precis vad som behövdes för att det ruggiga regnet och vardagens alla måsten skulle falla i glömska.

Klockan visade strax efter nio när de fyra amerikanska veteranerna från värmen i Miami steg upp på den lilla scenen framför dess trogna publik som fyllde både baren och stolarna längst bak.

Sångaren Scott Ligon stod i brun manchesterkavaj och tog tillsammans med gitarristen Pete Donnelly ton medan Conrad Choucroun (iförd en vit cc tröja) och pianisten Terry Adams gjorde det de är bäst på och kompade ordentligt.

Det stod det klart redan efter andra låten varför New Rythm and Blues Quartet är så mycket mer kända som ett liveband än skivartister.

De hade en härligt professionell inställning samtidigt som de droppade in småprat med publiken, med överraskande spontanitet och storsväng.

Adams gick inte att missa i svarta jeans och den långa 60-tals luggen. Med glimten i ögat och en nästan pojkaktig sprattlande charm lekte han med tangenterna och bjöd på imponerande solon.

Plötsliga infall av skojighet och pendlingar i deras musik kan inte dölja det faktum att NRBQ är fyra skickliga musiker som kan sin sak. I deras musikfack finner man blues, jazz, conutry, pop och rockabilly, en en vild blandning som även gäller deras konserter.

De hängivna fansen fick sig en rejäl dos live musik på en timmes tid som kommer att räcka veckan ut och en bit inpå den kommande hösten.

Niusha Khanmohammadi

Mer läsning

Annons