Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hip hop-stjärnan på Goya i kväll

/

Hip hoppare är i allmänhet inte kända för ödmjukhet.
En sanning som i synnerhet gäller för Lazee, aktuell på Goya i kväll.

Annons

När Adam Tensta nu har trängt in i medvetandet på alla hyfsat musikintresserade svenskar, är Lazee fortfarande ett relativt okänt namn. Men det är på väg att ändras. Inte minst har hans framträdande på P3 Guld har öppnat upp ögonen på många för Malmö-rapparen.

Han själv snackar redan som om han var Jay Z.

– Jag har alltid trott på mig själv. Varför ska jag stå i en butik och jobba, när jag har fått den här talangen av Gud? sa han i en intervju med TT Spektra.

Jay Z är förebilden, och det hörs spår av honom i låtar som ”Setting Standards”. Lazee har berättat att han direkt lärde sig Jay Z:s ”American Gangster” utantill, ett trick som ofta syns hos kreativa personer som lyckas med något eget – att grundligt suga i sig idolerna och spotta ur sig deras beståndsdelar i en ny, unik skepnad.

Bland hip hop-konnässörer i Sverige var det hugget som stucket vem som skulle slå igenom först – Adam Tensta eller Lazee.

Men Lazees musik känns för vid för att stängas in i genren hip hop. De sex åren som han bodde i London var en utbildande genreinsamling.

– Jag såg helheten, tog in allt och kände att jag ville vara mer än hip hop-artist, säger han.

Kanske blir det sista gången vi får se Lazee i Gävle. Scener som på Goya är kanske för små om några år.

Att han själv tror det råder det inte några tvivel om.

Mer läsning

Annons