Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytänt Refreshments på säker hemmaplan

/

Det var samma kväll som höstcruisingen i den närbelägna staden Gävle gick av stapeln. Kanske den allra sista sommarkvällen då de amerikanska bilarnas mullrande blev förvillande likt Refreshments nygamla sound.

Annons

Förbandet Navkapslarna, eller Hubcats för de mer anglofilt lagda, gjorde inledningsvis en mycket kompetent spelning på rotundan i kulörta lyktors sken med en inramning av brinnande marschaller. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas, denna festplats liksom vibrerar av seklers nöjesliv och är ett sant nöje att bevista.

Navkapslarnas kontrabasist hade ett skönt crack på voicen och kavaj från tidigt 50-tal, snacka om stiltrogen.Många Chuck Berry nummer men bästa svänget utgick från en skön Dr Feelgood.

Ovanför stoltserade stjärnhimmelen, därunder äntrade Skutskärs stoltheter äntligen den harmoniskt grönmålade utescenen. Mats trumset är diamantgrönt, runtom det flockade sig bandet och sedan drog en godmodig tyfon stillsamt igång.

Bandet har fått en välbehövlig nytändning som nog kan tillskrivas det nya albumet kallat Jukebox. På detta återfinns 15 obskyra men grymt svängande klassiker och det märks på framförandet. Borta är det såsiga dansbandssvänget och fram kommer den riktiga rock’n’rollen, gudskelov.

På sommarturnen har två saxofoner, hanterade av Kenneth Skoglund och Hans ”Surte”, deltagit och så även denna magiska kväll.

Nästan som en Phil Spector-vägg som good old Micke Finell kan luta sig emot.

Denna rockande totalenhet kan säkerligen bli årets julshow och då inte bara för att Sven Zetterberg kommer med.

 

Mer läsning

Annons